Recepti Desert 20. prosinca 2025.

Torta od sira - recept najboljeg chefa na svijetu!

Desert
25 MIN
34 MIN
12
SREDNJE
Zapečena torta od sira
Zapečena torta od sira po receptu najboljeg chefa na svijetu
foto: Instagram @elgoxo
Najbolji chef na svijetu, Dabiz Muñoz, ovu je tortu ispekao u čast svojoj supruzi i svi su odmah poludjeli za njom. Torta je najbolja kombinacija američke i baskijske torte od sira i jednostavno se priprema

Ako još ne znaš koji će desert biti zvijezda tvog Božića i želiš napraviti nešto što nije dio naše tradicije, čime ćeš oduševiti svoje goste, svakako isprobaj ovaj sjajni cheesecake prema receptu najboljeg chefa na svijetu Dabiza Muñoza. Ovo je definitivno najbolja torta od sira!

Recept je chef Muñoz, je nekoliko godina zaredom nosio titulu najboljeg chefa svijeta, pripremio u čast svojoj supruzi, poznatoj španjolskoj voditeljici Cristini Pedroche, a marljivi španjolski novinari čak su se dosjetili kako je ona prva, još prije nekoliko godina, objavila ovaj recept.

 | Author: PR Chef Dabiz Muñoz foto: PR

dabiz munoz Možda vas zanima... Priča o buntovnom genijalcu iz kuhinje stiže na Netflix Najave Možda vas zanima... Dabiz Muñoz, madridski 'enfant terrible', drugu godinu zaredom je najbolji kuhar na svijetu Špajza

Torta od sira kao posveta voljenoj supruzi

Svoju ljubav prema supruzi najbolji chef na svijetu često iskazuje kroz hranu, pa je tako nedavno, kako bi obilježio njezin 35. rođendan, chef Muñoz u svom restoranu El GoXo jedan meni nazvao po njoj. Menu Pedroche sadržavao je voditeljičina omiljena jela iz suprugova restorana.

A sada još malo o ovoj torti od sira – jako je kremasta te podsjeća na baskijsku tortu od sira (koja doduše nema podlogu od keksa, kao u američkim tortama od sira). Dakle, ova je torta od sira najslasniji spoj dvaju svjetova, a i vrlo je jednostavna i laka za pripremu. Glavni posao ionako odradi pećnica! Recept je u nastavku...

Ne gasi ekran dok kuham

Pedroche cheesecake
25 MIN
pripreme
34 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Krem sir 500 g
  • Slatko vrhnje 250 ml
  • Svježi sir 100 g
  • Parmezan 60 g
  • Šećer 200 g
  • Sol
  • Brašno 10 g
  • Krekeri
  • Maslac
Postupak
  1. Sve sastojke (osim keksa i maslaca za bazu te brašna) dodaj u zdjelu i dobro izmiksaj dok smjesa ne postane homogena.


  2. Dodaj brašno i ponovno miksaj dok se brašno dobro ne rasporedi.


  3. Zdrobi krekere u prah i polagano ih izmiješaj s rastopljenim maslacem da dobiješ pastu koja će biti baza za tortu.


  4. Mješavinu krekera i maslaca dobro rasporedi po dnu kalupa, neka bude debljine prsta. Preko toga prelij mješavinu sira.


  5. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva s uključenim ventilatorom i peci tortu oko 30 minuta.


  6. U pećnici uključi grill opciju na najvišu temperaturu te peci tortu ispod grilla 3-4 minute, da se površina torte dobro zapeče.


  7. Kad tortu izvadiš iz pećnice ostavi je oko 3 sata na hladnom mjestu ili u hladnjaku.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

515 kcal

25 %

MASTI

35,00 g

48 %

KOLESTEROL

0,20 g

0 %

UH

46,00 g

16 %

PROTEINI

17,00 g

34 %

Imamo i jedan odličan slani recept slavnog chefa Dabiza Muñoza:

piletina, Dabiz Muñoz Možda vas zanima... Najsočnija piletina kako ju priprema najbolji chef svijeta Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.