Najbolji chef na svijetu, Dabiz Muñoz, ovu je tortu ispekao u čast svojoj supruzi i svi su odmah poludjeli za njom. Torta je najbolja kombinacija američke i baskijske torte od sira i jednostavno se priprema
Ako još ne znaš koji će desert biti zvijezda tvog Božića i želiš napraviti nešto što nije dio naše tradicije, čime ćeš oduševiti svoje goste, svakako isprobaj ovaj sjajni cheesecake prema receptu najboljeg chefa na svijetu Dabiza Muñoza. Ovo je definitivno najbolja torta od sira!
Recept je chef Muñoz, je nekoliko godina zaredom nosio titulu najboljeg chefa svijeta, pripremio u čast svojoj supruzi, poznatoj španjolskoj voditeljici Cristini Pedroche, a marljivi španjolski novinari čak su se dosjetili kako je ona prva, još prije nekoliko godina, objavila ovaj recept.
Svoju ljubav prema supruzi najbolji chef na svijetu često iskazuje kroz hranu, pa je tako nedavno, kako bi obilježio njezin 35. rođendan, chef Muñoz u svom restoranu El GoXo jedan meni nazvao po njoj. Menu Pedroche sadržavao je voditeljičina omiljena jela iz suprugova restorana.
A sada još malo o ovoj torti od sira –jako je kremasta te podsjeća na baskijsku tortu od sira (koja doduše nema podlogu od keksa, kao u američkim tortama od sira). Dakle, ova je torta od sira najslasniji spoj dvaju svjetova, a i vrlo je jednostavna i laka za pripremu. Glavni posao ionako odradi pećnica! Recept je u nastavku...
Ne gasi ekran dok kuham
Pedroche cheesecake
25 MIN
pripreme
34 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krem sir
500
g
Slatko vrhnje
250
ml
Svježi sir
100
g
Parmezan
60
g
Šećer
200
g
Sol
Brašno
10
g
Krekeri
Maslac
Postupak
Sve sastojke (osim keksa i maslaca za bazu te brašna) dodaj u zdjelu i dobro izmiksaj dok smjesa ne postane homogena.
Dodaj brašno i ponovno miksaj dok se brašno dobro ne rasporedi.
Zdrobi krekere u prah i polagano ih izmiješaj s rastopljenim maslacem da dobiješ pastu koja će biti baza za tortu.
Mješavinu krekera i maslaca dobro rasporedi po dnu kalupa, neka bude debljine prsta. Preko toga prelij mješavinu sira.
Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva s uključenim ventilatorom i peci tortu oko 30 minuta.
U pećnici uključi grill opciju na najvišu temperaturu te peci tortu ispod grilla 3-4 minute, da se površina torte dobro zapeče.
Kad tortu izvadiš iz pećnice ostavi je oko 3 sata na hladnom mjestu ili u hladnjaku.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
515 kcal
25 %
MASTI
35,00 g
48 %
KOLESTEROL
0,20 g
0 %
UH
46,00 g
16 %
PROTEINI
17,00 g
34 %
Imamo i jedan odličan slani recept slavnog chefa Dabiza Muñoza: