gastro postao
Ono što ovu tortu čini toliko posebnom jest činjenica da vam sama priprema neće oduzeti previše vremena, a na kraju će se ipak svi diviti tvojim slastičarskim sposobnostima. Zašto? Saznaj u nastavku!
Osim što se ne peče, ovu tortu jednostavno ćeš spremiti u zamrzivač i čekati da se stisne. Dok čekaš, vrijeme iskoristi za razmišljanje o dekoraciji. Dodati joj možeš nožem nastruganu bijelu čokoladu, preljev od jagoda ili jednostavne, ali efektne svježe jagode.
Želiš li pak dodatno obogatiti tortu, na dno možeš dodati i usitnjene keksiće s maslacem.
Ova torta idealna je za druženja s prijateljima na otvorenom, nakon dobrog roštilja. Zbog jednostavnih sastojaka i pripreme, idealna je za osvježenje za vrijeme proljetnih dana. Kad bolje razmislimo, mi bismo odmah pripremili dvije, za svaki slučaj.
Torta s bijelom čokoladom i jagodama
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 250 g šećera
- 250 g jagoda
- 750 ml vrhnja za šlag
- 250 g bijele čokolade
Postupak:
- Istuci žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavi je da se kuha na pari. Miješaj dok ne postane kremasto. Makni s vatre i miksaj dok se ne ohladi.
- Operi jagode, ukloni im listiće pa ih zgnječi vilicom.
- Istuci slatko vrhnje te ga dodaj u smjesu sa žumanjcima.
- Umiješaj zgnječene jagode. Stavi smjesu u kalup za tortu.
- Ostavi u zamrzivaču preko noći.
- Sutradan otopi bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladi.
- Prelij rastopljenu čokoladu preko torte i ostavi još pet minuta u zamrzivaču. Izvadi iz kalupa i ukrasi prema želji.