Sigurni smo da već znate što ćete poslužiti kao glavno jelo, no jeste li razmišljali što bi se sve moglo posluđđiti kao prilog za uskrsni ručak? Kako bi janjetina, prasetina ili možda pečena šunka bila još ukusnija, potrebno ju je nadopuniti jednako slasnim prilogom i tako napraviti najbolji uskrsni ručak.
Prilog za uskrsni ručak po mjeri glavnog jela
Što ćeš odabrati kao prilog za ručak na Uskrs ovisi i o odabiru glavnog jela. Ako primjerice kao glavno jelo poslužiš pečenu janjetinu, odličan prilog za ručak bit će pečeno povrće poput šparoga ili rotkvica. Zamijeniti ih možeš zapečenom cvjetačom ili možda prokulicama.
Svinjetina, pečena šunka i slična jela odlično će se nadopunjavati pečenim krumpirima, ali i salatama s lukom i rajčicom. Sa salatom ne možeš puno pogriješit, a ako još ne znaš što poslužiti uz uskrsni ručak, imamo nekoliko odličnih ideja.
Pečene rotkvice s medom
Kada su u pitanju rotkvice, možeš se poslužiti klasičnim receptom za njihovo pečenje ili možeš pokušati ovaj nešto drugačiji način u kojem one dolaze s preljevom od meda. On je odličan pogotovo ako ti se njihov okus kada su sirove ne sviđa jer će im premaz maslaca ili kokosovog ulja zajedno s medom dati slatkastu notu koja će odlično upotpuniti tvoje glavno jelo.
Mladi krumpir u hasselback izdanju
Osim što se mladi krumpir odlično slaže uz svinjetinu, teletinu ili janjetinu, ovaj recept može ti poslužiti i kao finger food. Hrskavi izvana, a mekani iznutra hasselback krumpirići svakako će zaokupiti pažnju jednom kada se pojave na stolu što ih čini idealnim prilogom za uskrsni ručak.
Hrskave šparoge s parmezanom
Šparoge, kao i rotkvice, možeš pripremiti s medom i tako dobiti slasni prilog. No možeš ih i zapeći uz krušne mrvice i parmezan te poslužiti uz umak od senfa i meda ili blagi umak od vrhnja i limuna. Tako ćeš dobiti zanimljiv prilog, brzu večeru ili zdravu grickalicu.