Ako pripadate onoj skupini koja redovito radi domaće lisnato tijesto, preskočite prvi paragraf i poveznicu. Ako pak želite naučiti, uz detaljno pojašnjenje, obavezno otvorite članak u nastavku. Nemojte zazirati od pripreme jer izgleda puno kompliciranije nego zaista je. Osnovni su sastojci brašno, maslac, voda i sol, u paketu s malo strpljenja.
Bez obzira na to jeste li umijesili ili kupili tijesto, sigurni smo da ćete sve recepte odlično odraditi. Za početak vam predlažemo jednostavni recept za sve obožavatelje češnjaka i maslinovog ulja. Češnjak je nezaobilazan i pri pripremi odličnih smotuljaka sa špinatom i feta sirom, a ako želite blažu varijantu svakako isprobajte one s ricottom i rajčicom.
Ricottu je lako ukomponirati i u slatke trokutiće, uz malo kandirane naranče i ruma. Primamljiv miris ovih trokutića osjećat ćete već na ulaznim vratima, a odlično odgovaraju uz šalicu čaja. Za hladnije se dane možete pripremiti i crofflama, vaflima od lisnatog tijesta, koje je najbolje servirati s vrućom čokoladom.
Obožavateljima čokolade zasigurno je poznata ova brza pletenica punjena čokoladom. Ne možemo se sjetiti postoji li jednostavniji topli desert od ovog, a po želji ga možete unaprijediti dodavanjem orašastih plodova, pekmeza ili sušenog voća.
Za kraj smo ostavili recept poznatog blogera Darka Kontina za džepiće s marelicama koji ima samo pet sastojaka i garantirano zadovoljava želju za slatkim.
Nadamo se da ćete isprobati neki od naših recepata i poslati fotografije. Dobar tek vam želi Gastro.hr.