Recepti 432 prikaza 30. travnja 2018.

Uz roštilj: Salata od jagoda i špinata

Thinkstock
Uz roštilj poslužite i ovu neobičnu salatu sa špinatom i jabukama...

Najbitnije je da je stavite u hladnjak prije posluživanja kako bi se dobro ohladila. Šećer možete zamijeniti medom, dodati feta sir, a u dressing ubaciti i malo mljevene crvene paprike. 

Količina je dovoljna za četiri ili pet osoba, a ako vam preostane dressinga, čuvajte ga u hladnjaku do dva tjedna. 

 

Možda vas zanima... Brza salata s graškom Marthe Stewart Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g svježeg špinata
  • 900 g jagoda
  • 40 g listića badema
  • 1 žlica nasjeckanog luka
  • ¼ žličice Worcestershire umaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml vinskog octa
  • 100 g šećera
  • 1 žlica maka
  • 2 žlice sezama

Priprema:

  1. Pomiješajte sezam, mak, šećer, maslinovo ulje, ocat, Worcestershire i luk. Pokrijte zdjelicu folijom i pustite da odstoji sat vremena.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, narezane jagode i blanširane listiće badema. Prelijte dresingom i stavite u hladnjak na 15-20 minuta, a zatim servirajte.

 

Možda vas zanima... Salata s piletinom i kuskusom - stvorena za proljeće Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.