Recepti Varivo 16. prosinca 2025.

Varivo s tortelinima - talijanski zimski favorit

varivo s tortelinima
Varivo s tortelinima
foto: The Original Dish/Pinterest
Grah i špinat obogatit će pikantna kobasica koja je odličan dodatak ovom jednostavnom receptu. Tortelini punjeni sirom jelu će pak dati ravnotežu. I probaj naš recept za varivo s tortelinima!

Ovaj recept za varivo s tortelinima možeš servirati uz talijansku kobasicu (kako bi jelo do kraja ostalo u duhu svoje talijanske tradicije). Predlažemo da varivo s tortelinima serviraš uz hrskavi kruh, primjerice krostine sa sirom, zbog čega će tvojim ukućanima biti jedan od glavnih favorita ove zime.  

Možda vas zanima... Tortellini - kako punjenu tjesteninu pretvoriti u pravu deliciju? Špajza

Varivo s tortelinima pripremi unaprijed

Premda je ovo varivo s tortelinima ukusan obrok samo po sebi, možeš ga upariti i s malo kruha s češnjakom i dodati začinskog bilja po vlastitom izboru. Želiš li varivo s tortelinima pripremiti unaprijed, torteline ipak skuhaj tek neposredno prije posluživanja kako se ne bi razmočili i raspali. Jer tortelini su glavna zvijezda ovoga jela!

Recept za varivo s tortelinima je u nastavku... Ugrij se uz ovo divno jelo na žlicu!

varivo s tortelinim | Author: The Original Dish/Pinterest Varivo s tortelinima foto: The Original Dish/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Varivo s tortelinima, špinatom i kobasicom
15 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bijeli grah - suhi 100 g
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Povrtni temeljac 750 ml
  • Špinat 100 g
  • Kobasica 200 g
  • Tortellini 400 g
  • Ementaler 100 g
  • Sol
  • Papar
Postupak
  1. Grah stavi u hladnu vodu da se namače preko noći. Luk i češnjak oljušti i sitno nasjeckaj pa ih propirjaj na vrućem ulju. Grah ocijedi, isperi hladnom vodom pa opet ocijedi i umiješaj u luk i češnjak. Ulij temeljac pa kuhaj 40 minuta dok grah ne omekša.


  2. Za to vrijeme špinat očisti, operi i ocijedi, a kobasicu nareži na ploške.


  3. U varivo stavi svježe torteline pa ih kuhaj oko 2 minute.


  4. Dodaj kobasice i špinat, ugasi vatru pa ostavi da stoji oko 5 minuta. Posoli i popapri prema ukusu, pospi naribanim ementalerom i posluži.


Možda vas zanima... Iznenadite se juhom s tortelinima i limunom Recepti Možda vas zanima... Na starinski način: Juha od špinata, juha od rajčica i kukuruza, juha od poriluka i krumpira Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.