Grah i špinat obogatit će pikantna kobasica koja je odličan dodatak ovom jednostavnom receptu. Tortelini punjeni sirom jelu će pak dati ravnotežu. I probaj naš recept za varivo s tortelinima!
Ovaj recept za varivo s tortelinima možeš servirati uz talijansku kobasicu (kako bi jelo do kraja ostalo u duhu svoje talijanske tradicije). Predlažemo da varivo s tortelinima serviraš uz hrskavi kruh, primjerice krostine sa sirom, zbog čega će tvojim ukućanima biti jedan od glavnih favorita ove zime.
Premda je ovo varivo s tortelinima ukusan obrok samo po sebi, možeš ga upariti i s malo kruha s češnjakom i dodati začinskog bilja po vlastitom izboru. Želiš li varivo s tortelinima pripremiti unaprijed, torteline ipak skuhaj tek neposredno prije posluživanja kako se ne bi razmočili i raspali. Jer tortelini su glavna zvijezda ovoga jela!
Recept za varivo s tortelinima je u nastavku... Ugrij se uz ovo divno jelo na žlicu!
Varivo s tortelinima
foto: The Original Dish/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Varivo s tortelinima, špinatom i kobasicom
15 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bijeli grah - suhi
100
g
Luk
1
kom
Češnjak
1
režanj
Maslinovo ulje
1
žlica
Povrtni temeljac
750
ml
Špinat
100
g
Kobasica
200
g
Tortellini
400
g
Ementaler
100
g
Sol
Papar
Postupak
Grah stavi u hladnu vodu da se namače preko noći. Luk i češnjak oljušti i sitno nasjeckaj pa ih propirjaj na vrućem ulju. Grah ocijedi, isperi hladnom vodom pa opet ocijedi i umiješaj u luk i češnjak. Ulij temeljac pa kuhaj 40 minuta dok grah ne omekša.
Za to vrijeme špinat očisti, operi i ocijedi, a kobasicu nareži na ploške.
U varivo stavi svježe torteline pa ih kuhaj oko 2 minute.
Dodaj kobasice i špinat, ugasi vatru pa ostavi da stoji oko 5 minuta. Posoli i popapri prema ukusu, pospi naribanim ementalerom i posluži.