U petka nakon posla baš nam pašu azijska jela iz dostave, a sada imamo odličan recept - ovu sjajnu azijsku salatu možemo skuhati kod kuće i prije nego što stigne dostava
Imamo odličanbrzi receptza petak nakon posla. Trebaju ti samo svježe kozice, soba rezanci i još par sastojaka i na brzinu ćeš imati gotov odličan obrok.
Ova azijska salata s kozicama odlično je brzo jelo, baš kao iz dostave, a puna je finih i zdravih sastojaka, i raznih zanimljivih okusa. Kako bi sastojci ostali hrskavi dresing dodaj tek netom prije serviranja.
Također, slobodno kikiriki maslac zamijeni maslacem od badema ili indijskih oraščića za potpuno novi okus. Umak, odnosno dresing možeš pripremiti i dan ranije te čuvati u hladnjaku do posluživanja. Tako će se okusi bolje prožeti, a ti ćeš si skratiti vrijeme kuhanja.
Uživaj i javi nam dojmove!
Azijska salata s kozicama, povrćem i tjesteninom
foto: Polina Tankilevitch/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Azijska salata s kozicama
20 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Sol
1
žličica
Soba rezanci
120
g
Kikiriki maslac
0,25
šalica
Hoisin umak
2
žlica
Sezamovo ulje
1
žlica
Sok od limete
2,50
žlica
Ljuti umak
3
žličica
Smeđi šećer
3
žličica
Svježi kupus
150
g
Mrkva
150
g
Mladi luk
1
šalica
Suncokretovo ulje
2
žličica
Kozice
360
g
Postupak
Skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju. Kuhane soba rezance ocijedi i isperi hladnom vodom.
U zdjelici dobro izmiješaj kikiriki maslac, hoisin umak, sezamovo ulje, 2 žlice soka od limete, 1.5 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1.5 žličicu smeđeg šećera. Umiješaj i 1/3 šalice tople vode - trebaš dobiti umak koji je gust, ali još uvijek tekuć.
Izmiješaj tanko narezani kupus i mrkvu s tjesteninom te 1/2 šalice sitno nasjeckanog mladog luka,
Ulje zagrij u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj preostalih 1/2 šalice mladog luka i prži na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, oko 1 minutu. Dodaj očišćene kozice te prži dalje, uz često miješanje, 1-2 minute, odnosno dok kozice ne počnu dobivati ružičastu boju. Dodaj preostalih 1/2 žlice soka od limete, 1 i 1/2 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1 i 1/2 žličicu šećera. Kuhaj, uz povremeno miješanje, dok kozice ne budu potpuno kuhane, još otprilike 1 minutu.
3/4 količine dresinga dodaj u tjesteninu i povrće, potom dodaj kozice i sve dobro izmiješaj. Posluži preliveno ostatkom dresinga i posuto nasjeckanim mladim lukom.