Recepti Tjestenina 22. ožujka 2024.

Za petak nakon posla: azijska salata s kozicama

Tjestenina
20 MIN
10 MIN
4
SREDNJE
kozice, soba noodles
Azijska salata s kozicama, povrćem i tjesteninom
foto: Polina Tankilevitch/Pexels
U petka nakon posla baš nam pašu azijska jela iz dostave, a sada imamo odličan recept - ovu sjajnu azijsku salatu možemo skuhati kod kuće i prije nego što stigne dostava

Imamo odličan brzi recept za petak nakon posla. Trebaju ti samo svježe kozice, soba rezanci i još par sastojaka i na brzinu ćeš imati gotov odličan obrok.

Ova azijska salata s kozicama odlično je brzo jelo, baš kao iz dostave, a puna je finih i zdravih sastojaka, i raznih zanimljivih okusa. Kako bi sastojci ostali hrskavi dresing dodaj tek netom prije serviranja.

Možda vas zanima... Ramen - kako su Japanci učinili klasičnu juhu zanimljivom Kolumne

Također, slobodno kikiriki maslac zamijeni maslacem od badema ili indijskih oraščića za potpuno novi okus. Umak, odnosno dresing možeš pripremiti i dan ranije te čuvati u hladnjaku do posluživanja. Tako će se okusi bolje prožeti, a ti ćeš si skratiti vrijeme kuhanja.

Uživaj i javi nam dojmove!

kozice, soba noodles | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Azijska salata s kozicama, povrćem i tjesteninom foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Azijska salata s kozicama
20 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Sol 1 žličica
  • Soba rezanci 120 g
  • Kikiriki maslac 0,25 šalica
  • Hoisin umak 2 žlica
  • Sezamovo ulje 1 žlica
  • Sok od limete 2,50 žlica
  • Ljuti umak 3 žličica
  • Smeđi šećer 3 žličica
  • Svježi kupus 150 g
  • Mrkva 150 g
  • Mladi luk 1 šalica
  • Suncokretovo ulje 2 žličica
  • Kozice 360 g
Postupak
  1. Skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju. Kuhane soba rezance ocijedi i isperi hladnom vodom.


  2. U zdjelici dobro izmiješaj kikiriki maslac, hoisin umak, sezamovo ulje, 2 žlice soka od limete, 1.5 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1.5 žličicu smeđeg šećera. Umiješaj i 1/3 šalice tople vode - trebaš dobiti umak koji je gust, ali još uvijek tekuć.


  3. Izmiješaj tanko narezani kupus i mrkvu s tjesteninom te 1/2 šalice sitno nasjeckanog mladog luka,


  4. Ulje zagrij u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj preostalih 1/2 šalice mladog luka i prži na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, oko 1 minutu. Dodaj očišćene kozice te prži dalje, uz često miješanje, 1-2 minute, odnosno dok kozice ne počnu dobivati ružičastu boju. Dodaj preostalih 1/2 žlice soka od limete, 1 i 1/2 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1 i 1/2 žličicu šećera. Kuhaj, uz povremeno miješanje, dok kozice ne budu potpuno kuhane, još otprilike 1 minutu.


  5. 3/4 količine dresinga dodaj u tjesteninu i povrće, potom dodaj kozice i sve dobro izmiješaj. Posluži preliveno ostatkom dresinga i posuto nasjeckanim mladim lukom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

444 kcal

22 %

MASTI

25,00 g

34 %

KOLESTEROL

1,85 g

0 %

UH

30,00 g

10 %

PROTEINI

26,00 g

52 %

Isprobaj i ove brze i slasne azijske recepte...

Možda vas zanima... Jela azijske kuhinje koja morate isprobati Recepti Možda vas zanima... Azija nikad nije bila bliža: Kung pao piletina Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.