Recepti 29. listopada 2023.

Prefini muffini s mandarinama brzo su gotovi

muffini s mandarinama
Brzi i slasni - muffini s mandarinama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona mandarina je u punom jeku, a one su sve slasnije i slasnije! Jedemo ih neprestano i stvarno ih volimo u izvornom obliku, svježe, tek oguljene. No ponekad nam ipak dođe želja za nečim - sa šećerom

Pahuljasti, sočni i meki - muffini s mandarinama idealna su sezonska poslastica. Iako stvarno volimo te mandarine, onakve kakve jesu, slasne i kiselkaste, krišku po krišku ubacivati u usta, nekad jednostavno poželimo malo zašećeriti stvari.

Ove muffine ne moraš ostavljati za vikend, nego ih možeš napraviti bez problema i u radnom dijelu tjedna. Da, sigurni smo!

 

Čokoladni kolač s mandarinama Možda vas zanima... Kolač s mandarinama po receptu poznatog chefa Recepti

 

Za pripremu ćeš trebati izdvojiti svega 10-ak minuta, a vrijeme pečenja je otprilike dvostruko. Ni sastojke nećeš trebati posuđivati od susjeda, jer većinu sastojaka vrlo vjerojatno imaš u kuhinji. Možeš ih pripremiti i ako ti netko dolazi na kavu ili druženje, a poslužit će i više nego dobro kao dio gableca za posao, odnosno desert nakon ručka.

Ako ti nije dovoljan "samo" šećer, možeš preliti ganacheom od tamne čokolade koji će se odlično sljubiti s citrusnim okusom ovih muffina. Uživaj!

 | Author: Aleksandr Trubicnjin/Pexels Oguli mandarine i brzo pripremi ovaj desert foto: Aleksandr Trubicnjin/Pexels

Muffini s mandarinama

Sastojci:

  • 1 šalica suncokretovog ulja (1 šalica=250 ml)
  • 2 šalice šećera
  • 3 mandarine srednje veličine, očišćene i narezane na četvrtine
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • 3 šalice brašna
  • prstohvat soli

 

Možda vas zanima... Izbjegni najčešće pogreške u pripremi muffina! Špajza

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180º C. 
  2. U velikoj zdjeli miksaj ulje i šećer jednu minutu. Potom dodaj mandarine i miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu bez komadića voća. Dodaj jaja i ekstrakt vanilije. Nastavi miksati još dvije minute.
  3. Pomoću lopatice umiješaj brašno i prstohvat soli. Sve sastojke dobro sjedini.
  4. Žlicom zagrabi smjesu pa napuni kalupe za muffine, ali ne sasvim do vrha.
  5. Peci ih 18-20 minuta ili dok ne porumene. 
  6. Pusti ih da se potpuno ohlade prije serviranja, a potom ih po želji prelij čokoladnim ganacheom.

Isprobaj i sljedeće recepte za muffine:

 

Možda vas zanima... A što kažeš na to da Baileys muffini malo začine tvoj tulum? Recepti Možda vas zanima... Sočni muffini s duplom dozom čokolade Recepti Možda vas zanima... Muffini s pekan orasima - oni su muffini, ali oni su i crumble Recepti Možda vas zanima... Sočni muffini s punjenjem oduševit će ljubitelje limuna i vanilije Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 18:17 11. Studeni 2021.

    muffini su zakon