02. prosinca 2015.

Skuhajte sami kuhano vino!

kuhano-vino
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo doba godine ne možemo zamisliti bez kuhanog vina.

Recept za kuhano vino tražena je roba čim stigne zima. Za kuhano vino ne treba birati vrhunska vina jer arome cimeta i klinčića ionako nadvladaju izvorni okus. Recepti se mogu prilagođavati. Osnovni recept može se prilagođavati mijenjanjem količine sastojaka - kiselijem vinu tako se dodaje više šećera, a i količine začina mogu varirati. 

Donosimo vam recept za crno i bijelo kuhano vino.

Crno kuhano vino

Sastojci:

  • 1l crnog vina
  • 2 dl vode
  • limun
  • 2 štapića cimeta
  • 8 klinčića
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 3 žlice šećera

Priprema:

  1. Limun narežite na kriške. Zagrijte vino sa šećerom i začinima, dodajte limun pa pustite da sve zajedno lagano kuha oko pet minuta. Maknite s vatre, poklopite lonac s vinom i ostavite da odstoji jedan sat.
  2. Prije posluživanja ponovno zagrijte.

Kuhano bijelo vino

Sastojci:

  • 2 litre bijelog vina
  • 1 dl vode
  • 3 naranče
  • 7 žlica šećera
  • štapić cimeta
  • 8 klinčića

Priprema:

  1. Iscijedite sok naranči. Dodajte ga u vino sa šećerom, cimetom i klinčićem. Lagano zagrijavajte do ključanja, smanjite vatru i pustite da lagano kuha još 15 minuta.
  2. Poslužite vruće. 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • 57zeljko07 22:48 22. Listopad 2017.

    I just make this it is a wonderful, worming you up