Kratka sezona boba zahvalno je doba za eksperimentiranje u kuhinji. Uz mladi grašak i artičoke tvori savršen umak koji ćete skoro pa pojesti na žlicu. Savršeno se ljubi s mesom, a oplemenit će i svaki pire. Bob možeš koristiti u varivima, rižotima, tjesteninama ili umacima. Donosimo 5 recepata koji su svakako vrijedni isprobavanja.
Krem juha od graška i boba
Okrijepi se finom, gustom juhom uz koju poslužite prepržene kockice kruha.
Rižot od boba i špinata
Ovaj jednostavan rižot uvijek možeš pripremiti kao slasno glavno jelo.
Losos sa salatom od boba
Iskoristi sezonu mladog boba i serviraj ga uz grilani losos.
Varivo od boba sa suhim rebrima
Chef Berislav Lacković odlučio je podijeliti s nama tajnu bogatog variva u kojem glavnu ulogu, uz meso, igra bob.
Janjetina s bobom i slanutkom
Pripremi omiljenu janjetinu na malo drugačiji način, s bobom i slanutkom.