Da biste u kuću unijeli dašak blagdanskih mirisa već početkom prosinca, svakako se upustite u pripremu finih, mirisnih cimet rolica. Kod ove će slastice najbitnije biti da ostane sočan, da ima dovoljno nadjeva, a i brzinski preljev od limuna i šećera u prahu bit će sjajna ideja.
Od istog aromatičnog i slatkog tijesta pripremite i klasike blagdanske kuhinje - makovnjaču i orahnjaču. Zadivite stare i mlade genijalnim okusima tradicionalih recepata ovih svevremenskih poslastica.
Kuglof u baš svakoj varijanti bit će idealan dodatak stolu u prosincu. Aromatizirajte ga mandarinama, dodajte kapljice čokolade, u priču ubacite suho voće, banane, rum ili pak ga umjesto jednog velikog pripremite mini kuglofe koji će osvojiti baš svakog već na prvi pogled.
Uz kuglofe, tu je i stollen, slatki kruh prepun osvježavajućih zalogaja suhog voća i drugih slatkiša po želji. Vrlo sličan njemačkom stollenu bit će i talijanski panettone. Na vama je samo da odaberete favorita, pa se bacite na pripremu ovih divnih, dizanih, ali neodoljivo sočnih kolača.
Dobar tek!