Špajza 28. rujna 2018.

Osam doručaka koje ćete odmah uvrstiti u svoj meni

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Drugačiji, brži, ali finiji sendvič, ozbiljno ukusne zobene pahuljice ili brzinska peciva sa začinskim biljem, što god odabrali, doručak nikad više neće biti dosadan.

Hrskave korice, kremastog punjenja i nevjerojatno brze pripreme, jedan od najfinijih sendviča koje ćete isprobati nevjerojatno je jednostavna verzija američkog grilled cheese-a. Između dvije kriške kruha upakirajte sir, dodajte mu maslac i zapecite na tavi. I to je to!

 

Možda vas zanima... U čemu je tajna najfinijih sendviča sa sirom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Želite li se okrenuti jednostavnijoj verziji tosta, a u isto vrijeme jutro začiniti nečim drugačijim i slasnim, pripremite jednostavan tost s ribanom rajčicom i dodacima po želji. Iznenadit će vas koliko se okusa zapravo krije u domaćim rajčicama te ćete ovaj doručak, vjerujte, instantno uvrstiti na listu omiljenih.

 

Možda vas zanima... Tost s rajčicom - brzi španjolski doručak Kolumne

 

Za složeniji slani doručak, sjajna ideja bit će lađice od starog kruha. U njih možete dodati, povrće, sir i začine po želji, a zatim sve zajedno povezati umućenim jajima, pa zapeći u pećnici. Hrskavo, fino i jednostavno!

 

punjeni kruh Možda vas zanima... Hrskave lađice od kruha punjene jajima i povrćem Recepti

 

punjeni kruh | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Volite li više uživati u zdjelici dobrih pahuljica, okrenite se jednostavnoj granoli ili najfinijoj varijanti zobene kaše koju možete zamisliti. Za pripremu granole možda će vam trebati nešto više vremena, pa je idealna za pripremu tijekom vikenda, dok će vam za zobenu kašu trebati svega pet minuta kako bi povezali sve sastojke i uživali u zdravom, ali finom doručku.

 

Možda vas zanima... Granola s bademima i medom za doručak bez greške Kolumne Možda vas zanima... Hit doručak: Domaća granola s lješnjacima i bademima Kolumne Možda vas zanima... Zobena kaša nije dosadna: Tri ideje za sjajan doručak Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Za raskošan doručak s prepunim stolom narezaka, sireva, voća i povrća te toplim, ali brzim pecivima, dovoljan će vam biti tek jedan recept. Scones su engleske pogačice koje se pripremaju nevjerojatno lako i brzo, a u tijesto možete umiješati gotovo sve što vam padne na pamet. Od sezonskog aromatičnog bilja, mesnih dodataka, sitno sjeckanog povrća, do sjemenki i čokolade. Genijalno!

 

Možda vas zanima... Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak Recepti Možda vas zanima... Škotski doručak: Napravite sconese s bučinim sjemenkama Recepti

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.