Špajza 20. travnja 2019.

Otkrivamo vam koji će chefovi grilati na Bundeku

gastro postao gastro.24sata.hr
Treći Chill&Grill počinje već u subotu, 27. travnja, a mi ne možemo dočekati odlične cooking showove...

U pet dana Chill&Grill očekuje nas mnogo dobre hrane, pića, glazbe i chillanja, kao i izvrsni cooking showovi. Izađite iz kuće, posjetite nas na Bundeku i uživo pratite demonstracije Davida Skoke, Marka Palfija, Marina Rendića, Mišela Tokića i Zorana Delića...

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Skokina kužina na zagrebačkom Bundeku

Na Chill&Grill se vraća chef David Skoko, vlasnik konobe Batelina i lice specijaliziranog kanala 24Kitchen. Najavio je kako će pripremati South African braai, južnoafričku verziju roštilja. „Grilat ću janjetinu i piletinu u marinadi s egzotičnim voćem. Meso se ostaviti u marinadi 12 sati i ona ga ujedno omekša. Ananas će mi biti baza. Usitnit ću ga u blenderu, dodati mu čili, med, začinsko bilje poput korijandera, kumin, kardamom... Uključit ću malo egzotičnije začine jer Južna je Afrika bila križište kroz koje su putovali začini iz Indije u Europu“,  kazao nam je David Skoko. 

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Naglasio je da je najveća čar grilla druženje uz vatru i osjećaj topline koje vam ono pruža. „Za grilanje je jako važan dobar žar i prava vatra, jer je sastavni dio dobrog roštilja i taj miris dima“, dodao je. 

Povratnik Marko Palfi "odvest" će nas u Koreju

Atmosfera na Chill&Grillu sviđa se i chefu The Gardena Marku Palfiju, koji će po treći put svoje vještine prezentirati u našoj festivalskoj kuhinji. Inspiraciju je povukao iz azijske tradicije grilanja i pripremat će korejski pork belly.

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

„Radit ću specifičnu azijsku marinadu od korejske paste od čilija, mladog luka, malo kruške, sezamovog ulja... Svinjska potrbušina nareže se na ploške od 4X2 cm, oko 2-3 mm debele. Meso se marinira, složi na ražnjić i peče na roštilju sa svake strane minutu, dvije. Na kraju se rade smotuljci – meso se stavi primjerice u list romana salate s korejskim umakom samyang. Zamota se i jede kao wrap", pojasnio je Palfi.

Vraćaju se Podravkini Zoran Delić i Mišel Tokić

I Podravkini chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić za Chill&Grill pripremaju vrhunske specijalitete. „Kuhamo prvi puta u nedjelju, kada je tema Južna Amerika. Pripremat ćemo zdrave obroke koji su super i za djecu. Pravit ćemo salatu s kvinojom, piletinom, ananasom i grilanom bananom, arepas – male pogačice od kukuruznog brašna, punjene povrćem, sirom.", rekli su Podravkini chefovi.

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

U ponedjeljak imamo after work party s jelima središnje Europe, pa ćemo pripremati rebarca s medom tipična za dijelove poput Češke i Slovačke. Mariniramo ih u crvenoj paprici, malo Vegete za grill, soli, papra dan prije i tijekom pečenja ih mažemo s medom pomiješanim s maslinovim uljem. Med se karamelizira i može početi gorjeti pa s njim treba biti oprezan. Prije grilanja rebarca se mogu i malo ispeći u pećnici“, rekao je chef Delić. Dodao je kako će spremati i bramborak – slovački snack od krumpira, kobasice sa špekom, verzije bečkog odreska... 

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

U utorak je na redu Azija, pa ćemo pripremati jela poput woka i spring rolls. Na Praznik rada tema je Afrika, gdje se koristi puno graha, koji se na taj dan jede i kod nas, pa ćemo pripremiti jednu verziju graha, koji super paše s kobasicama i špekom s grilla“, otkrio je chef Delić iz Podravke. 

 

Možda vas zanima... Na Bundeku će grillati i chef Marin Rendić Špajza

 

Premijera Marina Rendića na Chill&Grillu

Chef  zagrebačkog Bistro Apetita Marin Rendić u suradnji s Pevecom pokušat će od jeftinije namirnice napraviti vrhunsku priču i vrhunsko jelo. Na jelovniku će se naći i porchetta, piletina, srdele, fuzija kebaba i ćevapa te odlična domaća peciva.

 | Author: Slavko Midžor/PIXSELL foto: Slavko Midžor/PIXSELL

 „Dobar roštilj uvijek mora biti na ugljen i imati čelične rešetke. Bitna je temperatura, ali i tajming, kao i vrhunske marinade za meso. Tehnike kuhanja koje koristim u restoranu Apetit bit će prilagođene kako bi jela pripremili brže, ali da zadrže izvorni okus“,  najavio je chef Rendić. 

Chill&Grill 3.0 New Experience

Chill&Grill 3.0 New Experience U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Let 3, Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih.  

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.  

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostalo je još nekoliko dana, koje ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!    

 | Author: 24sata foto: 24sata

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani.

Mastercard® i Maestro® koji omogućuju 10% niže cijene za kartično plaćanje.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal. 

 

Možda vas zanima... Blogerske snage na ovogodišnjem Chill&Grillu - evo što nam spremaju Špajza

 

Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 3. svibnja na Bundeku!   

*Zbog najavljenih pljuskova može doći do promjena u satnici Festivala!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.