Špajza 27. listopada 2023.

Ovo su 4 najčešće greške u pripremi sendviča sa sirom

sendvič sa sirom
Grilani sendvič sa sirom foto: Mikegz/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
I na lakim zadacima možeš pasti ispit ako žuriš i ne promišljaš. Pravi je dokaz te teze topli sendvič sa sirom!

Apsolutno savršen topli sendvič sa sirom sastoji se od dvije hrskave kriške kruha i dobro pogođene količine vrlo topljivog sira. Čini se kao jednostavan zadatak, ali moguće je zeznuti i najlakše recepte. Kako bi ti baš svakog puta ispao, kako smo već rekli, apsolutno savršen, pripremili smo popis detalja na koje moraš obratiti pozornost!

 

Plata sa sirevima Možda vas zanima... Sir trebaš držati u hladnjaku. Ili? Špajza

 

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Popularni grilled cheese foto: Polina Tankilevitch/Pexels

1. Ništa bez maslaca!

Nećeš ništa postići ako brzinski i neravnomjerno premažeš obje kriške maslacem ili majonezom. Preporučujemo da u tavi rastopiš veću kocku maslaca kako bi kruh upio aromu i postao savršeno hrskav s vanjske strane.

2. Previše sira?

Da, moguće je upotrijebiti previše sira. Ako narežeš debelu krišku, šansa je da se dobar dio neće uopće rastopiti tijekom pečenja. Otprilike 40 grama bit će ti dovoljno za dobar topli sendvič, a možeš ga narezati ili naribati.

 

Tjestenina sa sirom Možda vas zanima... Vodič za pripremu vrhunske tjestenine sa sirom Špajza

 

 | Author: Katrin Leinfellner/Unsplash Za ovaj sendvič bitno je koji sir biraš, on se mora lako topiti foto: Katrin Leinfellner/Unsplash

3. Pogrešan odabir sira?

Jasno je kako nisu svi sirevi isto topljivi. S mrvičastim sirevima, poput fete, nećeš postići ništa. Parmezan i drugi tvrdi sirevi koji odležavaju također nisu dobar izbor. 

Poanta je da se sir otopi i rasteže kao na reklamama, a to ćeš najbolje postići ako upotrijebiš cheddar.

4. Reci NE visokoj temperaturi!

U kuhinji s gotovo ničim ne treba žuriti, pa tako ni s toplim sendvičem sa sirom. Lagana vatra i malo strpljenja bit će ti najbolji prijatelji u pripremi. Ako poželiš uštedjeti koju minutu i raspališ plamen, šansa je da će izgorjeti i maslac i kruh, dok će sir ostati tvrd.

 

via GIPHY

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:40 27. Listopad 2023.

    sir topli kruh majoneza krastavac rajcica, najbolji sendvis s sirom