Apsolutno savršen topli sendvič sa sirom sastoji se od dvije hrskave kriške kruha i dobro pogođene količine vrlo topljivog sira. Čini se kao jednostavan zadatak, ali moguće je zeznuti i najlakše recepte. Kako bi ti baš svakog puta ispao, kako smo već rekli, apsolutno savršen, pripremili smo popis detalja na koje moraš obratiti pozornost!
1. Ništa bez maslaca!
Nećeš ništa postići ako brzinski i neravnomjerno premažeš obje kriške maslacem ili majonezom. Preporučujemo da u tavi rastopiš veću kocku maslaca kako bi kruh upio aromu i postao savršeno hrskav s vanjske strane.
2. Previše sira?
Da, moguće je upotrijebiti previše sira. Ako narežeš debelu krišku, šansa je da se dobar dio neće uopće rastopiti tijekom pečenja. Otprilike 40 grama bit će ti dovoljno za dobar topli sendvič, a možeš ga narezati ili naribati.
3. Pogrešan odabir sira?
Jasno je kako nisu svi sirevi isto topljivi. S mrvičastim sirevima, poput fete, nećeš postići ništa. Parmezan i drugi tvrdi sirevi koji odležavaju također nisu dobar izbor.
Poanta je da se sir otopi i rasteže kao na reklamama, a to ćeš najbolje postići ako upotrijebiš cheddar.
4. Reci NE visokoj temperaturi!
U kuhinji s gotovo ničim ne treba žuriti, pa tako ni s toplim sendvičem sa sirom. Lagana vatra i malo strpljenja bit će ti najbolji prijatelji u pripremi. Ako poželiš uštedjeti koju minutu i raspališ plamen, šansa je da će izgorjeti i maslac i kruh, dok će sir ostati tvrd.