Špajza 03. siječnja 2019.

Ovo su najpopularniji recepti u 2018. godini - iznenađeni?

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove ste godine najviše uživali u slatkim i provjerenim receptima naših blogera, a zalutalo je tu i poneko jelo na žlicu.

Proveli smo malo istraživanje i otkrili kako se među našim čitateljima skrivaju pravi slatkoljupci, ali i ljubitelji dobrog mesa te gulaša. Izvukli smo najčitanije recepte u 2018. i zaključili kako najviše volite jednostavne i provjerene deserte naših kolumnista. Posebice one koji se ne peku. O kojim je slasticama, ali i iznenađenjima riječ, pročitajte u nastavku.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr


Da su torte koje se ne peku veliki hit i u vašim kuhinjama, dokaz je fantastična torta s bijelom čokoladom i jagodama. Malo je reći da jedva čekamo sezonu jagoda kako bismo je mogli pripremiti opet iznova, a do tada ćemo se pozabaviti drugim slatkišem bez pečenja u koji ste se također zaljubili - Eninu čokoladnu, ali laganu tortu koja se ne peče. Ako ste pak ipak raspoloženi za voćne varijante, tu je i genijalan banana split kolač bez pečenja. 

 

torta, jagode Možda vas zanima... Savršena torta s bijelom čokoladom i jagodama Recepti Možda vas zanima... Lagana i brza čokoladna torta bez pečenja Recepti Možda vas zanima... Brz i osvježavajuć kolač s bananama i keksima Recepti

 

Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe tamo negdje u travnju 2018. godine pripremila je genijalnu tortu s malinama koja vas je posve oduševila. Nismo sigurni sviđa li nam se više što se priprema brzo ili jednostavno ili što izgleda naprosto neodoljivo.

 

Možda vas zanima... Torta s malinama - brza, jednostavna i nadasve fina Kolumne

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

 

Darkov kolač ove je jeseni bio apsolutni hit na Instagramu, a kako i ne bi kada se priprema nevjerojatno jednostavno, od tek nekoliko suhih sastojaka i omiljenih jabuka. Priznajemo, ove smo ga jeseni pripremili čak tri puta u dva dana. Toliko je dobar!

 

Možda vas zanima... Ovaj brzi kolač s jabukama hit je svakog rujna! Recepti

 

Negdje između slastica, baš početkom siječnja 2018. godine, najviše ste kuhali jela na žlicu, posebice gulaše. Vaš nam se odabir toliko svidio da smo vam pripremili tekst s top 10 recepata koje i sami danas koristimo za pripremu omiljenog gustog jela na žlicu.

 

Gulaš Možda vas zanima... Gulaš: Top 10 recepata za cijelu obitelj Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Osim gulaša, u siječnju ste voljeli i fritule. Naša kolumnistica Jannette s bloga Slatki svijet početkom godine osvojila vas je receptom za brze fritule s jogurtom, jabukama i cimetom. Kako i ne bi kada već i na fotografijama izgledaju ovako neodoljivo slasno.

 

Možda vas zanima... Brze fritule s jogurtom, jabukama i cimetom Kolumne

 

Slažemo se s Enom kada kaže da se domaće kiflice baš nikada ne odbijaju, a posebice kada ih pripremamo sami. Čini se da i sami mislite tako jer su vam se nekako baš svidjele Enine najmekše kiflice koje se ne mijese. 

 

Možda vas zanima... Mekane kiflice koje se ne mijese Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Kada smo se već zabrinuli oko činjenice da se na popisu nije našao niti jedan cheesecake, pojavila se Jelena Markota s bloga Cooking with a Cat s ultimativnim užitkom - Nutella cheesecakeom s Oreo keksima. Može li bolje? Pa, nismo baš sigurni.

 

Nutella-cheesecake Možda vas zanima... Nutella cheesecake: Ovo je prvak svijeta! Kolumne

 

Da bi godinu zaokružili na najslađi mogući način, za vas smo napravili izbor najboljih božićnih kolačića, a vi klikanjem potukli sve rekorde. Iako je sezona pečenja blagdanskih kolačića iza nas, ovaj tekst svakako spremite, postoje oni koji već odbrojavaju dane do idućeg Božića.

 

Možda vas zanima... Božićni kolači - skupili smo sve recepte na jednom mjestu! Špajza

 

Božićni kolačići | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uz ove, tekstovi koje ste najviše čitali su i oni u kojima je naš urednik Ribafish testirao čak 10 različitih ćevapa Sarajeva, oni u kojima vam donosimo najbolje recepte za sve vrste palačinki te savjeti za najbolja tijesta i pečenje mesa. 

 

Možda vas zanima... Ćevapi Sarajeva: Testirali smo 10 najboljih! Kolumne Savršeno tijesto za pizzu Možda vas zanima... Pogledaj kako zamijesiti savršeno tijesto za pizzu Špajza američke palačinke Možda vas zanima... Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio! Recepti

 

Hvala vam na svakom kliku, želimo vam sve najbolje, još bolju i slasniju 2019. godinu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.