Špajza 15. studenoga 2018.

Slanina - pravo je vrijeme za grijanje uz jela s omiljenom namirnicom!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni dodatak slanim, a sve češće i slatkim jelima upravo je neodoljiva slanina. Zapržena, sočna, slasna i masna, hrskava, obogaćuje baš svaki tanjur i u ove ih sve hladnije dane čini sve primamljivijima.

Jedna od onih namirnica koja naprosto oduševljava svojom pojavom je definitivno slanina. Volimo je dodavati jelima, uživamo u slaninastim prilozima, a najslađa je tek narezana, uz fetu domaćeg kruha i finu grah salatu. Ipak, za vas smo pripremili naše najbolje recepte koje je upravo slanina učinila takvima. Ovo nikako ne smijete preskočiti ove jeseni.

 

Slanina | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Slanina je obavezan dodatak rižotima i tjesteninama, pa se svakako okušajte u pripremi kremastog rižota s vrganjima i slaninom ili pak taj slasni mesni dodatak upakirajte u aromatičnu tjesteninu s gljivama naše blogerice maXYame.

 

Možda vas zanima... Jesen stiže: Rižoto s vrganjima i slaninom Recepti Možda vas zanima... Šumske priče: Tjestenina s gljivama i slaninom Kolumne

 

Kad smo već kod tjestenine, ona u amatriciana umaku, vjerujte, natjerat će vas da se zaljubite u tanjur koji odiše jednostavnošću, dobrim mirisima i okusima, a kažu i kako kada jednom isprobate tjesteninu pripremljenu na ovaj način, zaboravit ćete čak i na svevremenski bolognese.

 

Možda vas zanima... Zapamtite ovo: Tjestenina s amatriciana umakom Recepti

 

Amatriciana | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


O pečenoj mrkvi već smo vam pisali, a sada je vrijeme da upoznate i fantastičan dodatak s kojim će se sljubiti na najukusniji način - hrskavu slaninu.

 

Možda vas zanima... Pečena mrkva s hrskavom slaninom i slatkim sirupom Recepti

 

Pirjani kupus idealno se slaže s parom pečenih kobasica, no dodate li mu i koji komadić slanine, već poznatu kombinaciju pretvorit ćete u genijalan jesensko zimski ručak. Bolje ne može!

 

Možda vas zanima... Poznati okusi: Pirjani kiseli kupus sa slaninom Recepti

 

Na kraju, složenac od palente i slanine zvuči kao idealan dodatak mesnim, ali i ponekom ribljem jelu. Za vrijeme onih ubrzanih dana, poslužite ga samog, uz zdjelu salate i uživajte u finom i zasitnom jelu od palente u posve novom ruhu - onom slaninastom.

 

Možda vas zanima... Idealan prilog: Složenac od palente i slanine Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.