Špajza 16. ožujka 2017.

The Good Food - dućan gdje hranu plaćate koliko želite

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hranu koja nije lijepa, supermarketi ne prodaju, no ovaj startup domislio se kako riješiti taj problem.

U njemačkom gradu Kölnu, možete kupiti hranu koja nije lijepa, ili nije "dovoljno savršena" za prodaju, u startup dućanu The Good Food. 

Ova sjajna ideja zaista je pohvalna, a cijeli koncept osmislila je Nicole Klaski.  S obzirom na to da se godišnje baci ogromna količina hrane, na ovaj način moglo bi se puno uštedjeti, a i pomoći onima koji nemaju novca za skupe namirnice, jer se sva hrana u dućanu plaća po slobodnoj procjeni, prenosi Deutsche Welle.

Osim voća i povrća, može se kupiti pekarske proizvode, napitke, ali čak i pivo. Sva hrana koja se prodaje u ovom dućanu je dobra za jelo, samo je ili pred istekom roka trajanja  - ako se primjerice radi o nekom proizvodu u pakiranju, poput piva, ili nije dovoljno lijepa ili dobrih proporcija - poput primjerice rajčica.

Nicole Klaski svježe namirnice (voće i povrće) prikuplja tako da odlazi na polja ili u voćnjake nakon redovne berbe i pokupi plodove koji su ostali zato što su premali, preveliki ili nisu dovoljno lijepi za prodaju te ih prodaje u svom dućanu.

Unatoč tome što u svijetu postoje već slični koncepti - poput dijeljenja hrane, proizvedena hrana se i dalje baca, a broj gladnih u svijetu je svakim danom sve veći.

Nadamo se da će se netko sjetiti napraviti nešto slično i kod nas!

Hvalevrijedna ideja na kojoj bi i same države trebale inzistirati!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.