Špajza 14. prosinca 2024.

Nema dobrog prhkog tijesta bez čiste pećnice!

prhko tijesto
Prhko tijesto za pitu
foto: Olivie Strauss/Unsplash
Uz ove savjete slavnog pekara i slastičara Paula Hollywooda tvoje prhko tijesto neće više nikad puknuti, bit će jako ukusno i savršeno će se ispeći

Pečenje kolača naš je omiljeni zimski sport, posebno pred Božić kada slatke pripreme za blagdane traju tjednima unaprijed. Među slasticama koje rado pečemo često je i prhko tijesto bez kojeg nema svih tih finih keksića, ali i pita koje možda kod nas i nisu tradicionalna božićna slastica, no rado ih pečemo u svako doba.

A kako do savršenog prhkog tijesta za pitu? Lako, ako slijediš savjete i trikove koje je podijelio slavni britanski pekar i slastičar Paul Hollywood, autor brojnih kuharica i člana žirija showa "Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar".

prhko tijesto Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za prhko tijesto Recepti

Paul Hollywood | Author: Facebook @Paul Hollywood Paul Hollywood foto: Facebook @Paul Hollywood prhko tijesto | Author: Olivie Strauss/Unsplash Znamo kako napraviti savršeno prhko tijesto foto: Olivie Strauss/Unsplash

Paul Hollywood prhko tijesto uvijek priprema za Božić

"Volim peći kruhove i kolače, volim pričati o tome i stalno svojim savjetima pokušavam nagovoriti što više ljudi da počnu peći i da uživaju u tome“, govori 58-godišnji slavni Britanac Paul Hollywood koji prhko tijesto priprema svakog Božića jer je ono dio tradicionalnog britanskog božićnog deserta mince pies.

mince pies Možda vas zanima... Mince pies - odličan britanski božićni desert Recepti

prhko tijesto | Author: Olivie Strauss/Unsplash Prhko tijesto u kalupu foto: Olivie Strauss/Unsplash

Savjeti Paula Hollywooda za savršeno prhko tijesto

A ovo su zlata vrijedni Paulovi savjeti za savršeno prhko tijesto:

  • sve sastojke u tijestu treba dobro sjediniti, ali ovo tijesto ne treba previše mijesiti kako ne bi postalo gumeno
  • Tajna savršenog tijesta je i u kvalitetnim sastojcima – Paul kaže da na sastojcima za tijesto za pitu ne treba štedjeti, kako bi tijesto bilo savršene teksture i okusa
  • Nećeš vjerovati, no i čista pećnica ima važnu ulogu – Paul Hollywood kaže da smo jedino tako sigurni da će temperatura u pećnici biti upravo ona koju odredimo na termostatu
prhko tijesto Možda vas zanima... Kako izbjeći sve zamke u pripremi prhkog tijesta Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.