Špajza 13. prosinca 2022.

Za savršeno prhko tijesto važna je čista pećnica!

Prhko tijesto za pitu
Slastičar i pekar Paul Hollywood kaže da je tajna dobrog prhkog tijesta za pitu u kvalitetnim sastojcima foto: Debby Hudson/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ove savjete slavnog pekara i slastičara Paula Hollywooda tvoje prhko tijesto neće više nikad puknuti, bit će jako ukusno i savršeno će se ispeći

Pečenje kolača naš je omiljeni zimski sport, posebno pred Božić kada slatke pripreme za blagdane traju tjednima unaprijed. Među slasticama koje rado pečemo često je i prhko tijesto bez kojeg nema svih tih finih keksića, ali i pita koje možda kod nas i nisu tradicionalna božićna slastica, no rado ih pečemo u svako doba.

A kako do savršenog prhkog tijesta za pitu? Lako, ako slijediš savjete i trikove slavnog pekara i slastičara Paula Hollywooda, autora brojnih kuharica i člana žirija showa "Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar".

prhko tijesto Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za prhko tijesto Recepti

 

"Volim peći kruhove i kolače, volim pričati o tome i stalno svojim savjetima pokušavam nagovoriti što više ljudi da počnu peći i da uživaju u tome“, govori slavni Britanac koji ovo tijesto priprema svakog Božića jer je ono dio tradicionalnom britanskog božićnog deserta mince pie.

 | Author: Anna Pyshniuk/Pexels Kako bi se pita od prhkog tijesta savršeno ispekla, važno je da je pećnica savršeno čista foto: Anna Pyshniuk/Pexels

A evo i Paulovih savjeta za savršeno prhko tijesto:

  • sve sastojke u tijestu treba dobro sjediniti, ali ovo tijesto ne treba previše mijesiti kako ne bi postalo gumeno
  • Tajna savršenog tijesta je i u kvalitetnim sastojcima – Paul kaže da na sastojcima za tijesto za pitu ne treba štedjeti, kako bi tijesto bilo savršene teksture i okusa
  • Nećeš vjerovati, no i čista pećnica ima važnu ulogu – Paul Hollywood kaže da smo jedino tako sigurni da će temperatura u pećnici biti upravo ona koju odredimo na termostatu

 

Možda vas zanima... Idealno prhko tijesto za sezonske pite Recepti prhko tijesto Možda vas zanima... Kako izbjeći sve zamke u pripremi prhkog tijesta Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.