11 sjajnih ribljih delicija za savršen Badnjak

Anastasia Shuraeva/Pexels Riba i morski plodovi zvijezda su našeg stola na Badnjak
Bakalar, oslić, pa čak i losos izvrsno će izgledati na baš svakom stolu, a kada ih upakirate u ove fantastične kombinacije, iščekivanje Božića postat će još slasnije...
Vidi originalni članak

Klasika poput brudeta, bakalara na tisuću i jedan način ili pržene okruglice uz omiljeni prilog bit će idealni zalogaji za malo drugačiji Badnjak. Za predjelo posluži finu riblju paštetu na hrskavom tostiranom kruhu, a zatim se u potpunosti upusti u blagdansko riblje guštanje.

 

ZA BLAGDANE Pašteta od tune i grisini kao poklon

Doručak ili večera Kombinacija koja osvaja: Namaz od lososa i hrena

 

 

Brudet po receptu naše kolumnistice Nine s bloga Bake Me by Nina priprema se od bakalara, a želiš li znati kako zamirisati čitavu kuhinju najfinijim blagdanskim mirisima, jednostavno prati njezin recept.

 

Bake me by Nina Brudet na sasvim drugačiji način - savršeni zimski tanjur

 

Nježnoj bijeloj ribi zbilja nije potrebno puno da biste je pretvorili u raskošan ručak, a dokaz je i ovaj jednostavan spoj ribe, krumpira i limuna. 

 

Kakav ručak! Bijela riba u nježnom zagrljaju limuna i krumpira

 

Ako je bakalar neizbježan na tvom stolu, a dosadili su ti klasični načini pripreme, svakako se okušaj u pripremi slasnih okruglica. Posluži ih s domaćim pečenim ili prženim krumpirom i umacima po želji.

Umjesto bakalara, upotrijebiti možeš i oslić. Na isti način možeš pripremiti i domaće riblje štapiće koji će biti daleko ukusniji od onih kupovnih.

 

riblji meni Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani

Fino i zdravo Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi!

 

 

Osim u okruglicama, oslić će se idealno snaći i kao dio slasnog engleskog klasika koji može postati tvoj ručak na Badnjak. Iako bismo ga mogli nazvati street foodom, fish and chips u domaćem izdanju bit će prava poslastica u baš svako doba. 

 

Sjajna ideja! Klasično engleski: Riba i krumpirići iz pećnice

 

Ako te ne privlače pržene varijante ove jednostavne ribe, biraj onu u kojoj ćeš je spojiti s tjesteninom. Tek nekoliko jednostavnih sastojaka, dobra doza sira i uživanje u sjajnom, elegantnom tanjuru može početi.

 

Savršen riblji petak Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem

 

Losos obožavamo na svaki mogući način, a u nastavku vam donosimo recept za losos s povrćem i hollandaise umakom po receptu naše kolumnistice Željke. Jednostavno i fino, bolje ne može.

Još jedan genijalan način za pripremu lososa bit će i onaj koji spaja hrskavo lisnato tijesto, losos i špinat. Divna kombinacija kojoj nije potreban baš nikakav prilog, a oduševit će baš svakog tko je isproba. Za prste polizati!

 

Gulan recepti Petkom: Losos s povrćem i Hollandaise umakom

Kakav spoj! Losos i špinat u lisnatom tijestu - kremasto, hrskavo, slasno!

 

 

A što kažeš na sushi za Badnjak? Zabavi se pripremajući ove fine japanske smotuljke, a zatim uživaj u sjajnim i tako jednostavnim okusima. Baš sve što trebaš znati potražite u tekstu u nastavku.
 

Egzotični zalogaji Sushi - osnovni sastojci za pripremu najpoznatijeg japanskog jela

 

 

Posjeti Gastro.hr