Klasika poput brudeta, bakalara na tisuću i jedan način ili pržene okruglice uz omiljeni prilog bit će idealni zalogaji za malo drugačiji Badnjak. Za predjelo posluži finu riblju paštetu na hrskavom tostiranom kruhu, a zatim se u potpunosti upusti u blagdansko riblje guštanje.
Brudet po receptu naše kolumnistice Nine s bloga Bake Me by Nina priprema se od bakalara, a želiš li znati kako zamirisati čitavu kuhinju najfinijim blagdanskim mirisima, jednostavno prati njezin recept.
Nježnoj bijeloj ribi zbilja nije potrebno puno da biste je pretvorili u raskošan ručak, a dokaz je i ovaj jednostavan spoj ribe, krumpira i limuna.
Ako je bakalar neizbježan na tvom stolu, a dosadili su ti klasični načini pripreme, svakako se okušaj u pripremi slasnih okruglica. Posluži ih s domaćim pečenim ili prženim krumpirom i umacima po želji.
Umjesto bakalara, upotrijebiti možeš i oslić. Na isti način možeš pripremiti i domaće riblje štapiće koji će biti daleko ukusniji od onih kupovnih.
Osim u okruglicama, oslić će se idealno snaći i kao dio slasnog engleskog klasika koji može postati tvoj ručak na Badnjak. Iako bismo ga mogli nazvati street foodom, fish and chips u domaćem izdanju bit će prava poslastica u baš svako doba.
Ako te ne privlače pržene varijante ove jednostavne ribe, biraj onu u kojoj ćeš je spojiti s tjesteninom. Tek nekoliko jednostavnih sastojaka, dobra doza sira i uživanje u sjajnom, elegantnom tanjuru može početi.
Losos obožavamo na svaki mogući način, a u nastavku vam donosimo recept za losos s povrćem i hollandaise umakom po receptu naše kolumnistice Željke. Jednostavno i fino, bolje ne može.
Još jedan genijalan način za pripremu lososa bit će i onaj koji spaja hrskavo lisnato tijesto, losos i špinat. Divna kombinacija kojoj nije potreban baš nikakav prilog, a oduševit će baš svakog tko je isproba. Za prste polizati!
A što kažeš na sushi za Badnjak? Zabavi se pripremajući ove fine japanske smotuljke, a zatim uživaj u sjajnim i tako jednostavnim okusima. Baš sve što trebaš znati potražite u tekstu u nastavku.