Svjetski dan palačinki: Najfiniji slani i slatki smotuljci

Thinkstock
Svjetski dan palačinki proslavite uz naše najslasnije recepte. Birajte između slatkih i slanih varijanti, pa u zimskim danima uživajte na najfiniji mogući način.
Vidi originalni članak

Recept za najbolje palačinke otkrila nam je naša kolumnistica Josipa Cindrić, a ono što prepuštamo vama na izbor su slasni nadjevi. Birajte između svevremenskih čokoladnih ili pak palačinke punite mljevenim mesom. S palačinkama baš nikada ne možete pogriješiti!

 

Klasika koju volimo Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad!

 

 

Dobro znamo kako je čokolada ultimativni par slasnim palačinkama. Upravo zato, na prvo mjesto stavljamo super čokoladne palačinke. Za još bolje okuse, dodajte im hrskavu komponentu poput tostiranih lješnjaka ili kikirikija, a sjajan dodatak bit će i karamela.
 

Pobjeda! Zaslužili ste ih: Superčokoladne palačinke

najbolji početak dana Doručak bogova: Palačinke s crnom čokoladom

 

Želite li pak u ove zimske dane na najljepši način prizvati toplije vrijeme, svakako se bacite na pripremu palačinki s bijelom čokoladom i kokosom. Egzotičan spoj genijalno funkcionira u baš svako godišnje doba.

 

Raspametite se Slasne palačinke s bijelom čokoladom i kokosom

 

Želite li dodatno začiniti pripremu omiljenog deserta, pokušajte s palačinkama iz pećnice prema receptu naše kolumnistice Jannette Razum. Sasvim drugačije teksture palačinke začinite svježim voćem, čokoladom i orašastim plodovima, pa jednu veliku, bogatu palačinku podijelite s najdražima.
 

Nešto posve drugačije Slatko otkriće: Palačinke iz pećnice

 

 

Za zdravije varijante ove svevremenske slastice birajte nešto deblje palačinke od banana ili pak one proteinske koje je osmislio naš fitness duo Fitness Klinika.
 

Samo dva sastojka! Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva

ODLIČAN DESERT Proteinske palačinke od samo tri sastojka

 

Volite li više deblje, sočnije i prozračnije palačinke, upustite se u pripremu američkih. Birajte između recepata za klasične koje se najbolje slažu s javorovim sirupom, medom i čokoladnim preljevima ili se upustite u pripremu američkih palačinki s limunom i makom prema receptu kolumnistice Tihane Lohinski.

 

za slatke nedjelje Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio!

Strawberry Soup Američke palačinke s limunom i makom

 

 

Slatkim prijedlozima nikad kraja, pa vam tako donosimo još dva genijalna recepta. Nas su u potpunosti oduševili, a kada ih isprobate, vjerujemo, i vi ćete im se poželjeti vratiti. Riječ je sjajnoj čokoladnoj torti od palačinka koja kao kremu koristi čokoladni ganache, a druga, još slasnija, su čokoladne lazanje s Nutellom po receptu naše Ene s bloga Foodgasm.
 

Za prste polizati Čokoladna torta od palačinki - može li bolje?

Nešto posve drugačije Slatki ručak: Nutella lazanje za prste polizati


Za one koji se uvijek radije okreću slanim varijantama, tu je čitav niz genijalnih zalogaja od palačinki. Puniti ih možete špinatom, svježim sirom, piletinom ili mljevenim mesom. Pohajte ih ili zapecite. Birajte između naših omiljenih recepata i uživajte u stvarno slasnim okusima.
 

Sjana ideja! Danas kuhamo: Slane zapečene palačinke

neobičan dodatak Palačinke punjene špinatom i tajnim sastojkom

Omiljeni ručak Pohane palačinke s puretinom i povrćem

 

Za kraj smo ostavili dvije poslastice koje su nas u potpunosti osvojile - Darkove zelene palačinke od kelja i Vedranovu tortu od palačinki i blitve. Ako nas pitate, za ljubitelje slanih palačinki, bolje zbilja ne može!

 

Darko Kontin Palačinke od kelja punjene grahom i muškatnom tikvom

Vedran Bošković Slana torta od palačinki s blitvom

 


Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr