Špajza 02. veljače 2018.

Svjetski dan palačinki: Najfiniji slani i slatki smotuljci

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjetski dan palačinki proslavite uz naše najslasnije recepte. Birajte između slatkih i slanih varijanti, pa u zimskim danima uživajte na najfiniji mogući način.

Recept za najbolje palačinke otkrila nam je naša kolumnistica Josipa Cindrić, a ono što prepuštamo vama na izbor su slasni nadjevi. Birajte između svevremenskih čokoladnih ili pak palačinke punite mljevenim mesom. S palačinkama baš nikada ne možete pogriješiti!

 

Možda vas zanima... Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad! Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Dobro znamo kako je čokolada ultimativni par slasnim palačinkama. Upravo zato, na prvo mjesto stavljamo super čokoladne palačinke. Za još bolje okuse, dodajte im hrskavu komponentu poput tostiranih lješnjaka ili kikirikija, a sjajan dodatak bit će i karamela.
 

Palačinke u umaku od čokolade Možda vas zanima... Zaslužili ste ih: Superčokoladne palačinke Recepti Možda vas zanima... Doručak bogova: Palačinke s crnom čokoladom Recepti

 

Želite li pak u ove zimske dane na najljepši način prizvati toplije vrijeme, svakako se bacite na pripremu palačinki s bijelom čokoladom i kokosom. Egzotičan spoj genijalno funkcionira u baš svako godišnje doba.

 

Možda vas zanima... Slasne palačinke s bijelom čokoladom i kokosom Recepti

 

Želite li dodatno začiniti pripremu omiljenog deserta, pokušajte s palačinkama iz pećnice prema receptu naše kolumnistice Jannette Razum. Sasvim drugačije teksture palačinke začinite svježim voćem, čokoladom i orašastim plodovima, pa jednu veliku, bogatu palačinku podijelite s najdražima.
 

Možda vas zanima... Slatko otkriće: Palačinke iz pećnice Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

 

Za zdravije varijante ove svevremenske slastice birajte nešto deblje palačinke od banana ili pak one proteinske koje je osmislio naš fitness duo Fitness Klinika.
 

Možda vas zanima... Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva Recepti Možda vas zanima... Proteinske palačinke od samo tri sastojka Kolumne

 

Volite li više deblje, sočnije i prozračnije palačinke, upustite se u pripremu američkih. Birajte između recepata za klasične koje se najbolje slažu s javorovim sirupom, medom i čokoladnim preljevima ili se upustite u pripremu američkih palačinki s limunom i makom prema receptu kolumnistice Tihane Lohinski.

 

američke palačinke Možda vas zanima... Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio! Recepti Možda vas zanima... Američke palačinke s limunom i makom Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Slatkim prijedlozima nikad kraja, pa vam tako donosimo još dva genijalna recepta. Nas su u potpunosti oduševili, a kada ih isprobate, vjerujemo, i vi ćete im se poželjeti vratiti. Riječ je sjajnoj čokoladnoj torti od palačinka koja kao kremu koristi čokoladni ganache, a druga, još slasnija, su čokoladne lazanje s Nutellom po receptu naše Ene s bloga Foodgasm.
 

Možda vas zanima... Čokoladna torta od palačinki - može li bolje? Recepti Možda vas zanima... Slatki ručak: Nutella lazanje za prste polizati Kolumne


Za one koji se uvijek radije okreću slanim varijantama, tu je čitav niz genijalnih zalogaja od palačinki. Puniti ih možete špinatom, svježim sirom, piletinom ili mljevenim mesom. Pohajte ih ili zapecite. Birajte između naših omiljenih recepata i uživajte u stvarno slasnim okusima.
 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Slane zapečene palačinke Recepti Palačinke sa sirom i špinatom Možda vas zanima... Palačinke punjene špinatom i tajnim sastojkom Recepti Možda vas zanima... Pohane palačinke s puretinom i povrćem Recepti

 

Za kraj smo ostavili dvije poslastice koje su nas u potpunosti osvojile - Darkove zelene palačinke od kelja i Vedranovu tortu od palačinki i blitve. Ako nas pitate, za ljubitelje slanih palačinki, bolje zbilja ne može!

 

Palačinke Možda vas zanima... Palačinke od kelja punjene grahom i muškatnom tikvom Špajza Možda vas zanima... Slana torta od palačinki s blitvom Špajza

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.