dobre navike Obično to ne radimo, no ovo povrće ipak treba oprati! Misliš da s lukom nema problema? Evo zašto bi ovo povrće ipak trebalo prati prije rezanja... Špajza
Savjeti stručnjaka Kako čuvati parmezan da ostane svjež i pun okusa Nije svejedno kupuješ li ga naribanog ili u komadu, a još je manje svejedno gdje ga "čuvaš". Evo kako parmezan ostaje n… Špajza
Da dulje traju... Znamo kako najbolje čuvati jabuke kod kuće Svatko tko voli jabuke zna koliko frustrirajuće može biti kada brzo počnu trunuti. Zato smo prikupili savjete i trikove… Špajza
Istražili smo... Je li dobro držati maslinovo ulje u plastičnim bocama? Staklo, metal ili plastika? Istražili smo sve što trebaš znati o sigurnom čuvanju maslinovog ulja… Špajza
Zeleno i fino Tikvice: kako ih izabrati, pripremiti, čuvati… I uživati Ljetni hit s placa koji raste brže nego što ga stigneš pojesti može biti superzvijezda tvoje kuhinje. Evo kako izvući m… Špajza
istražili smo... Koliko dugo smiješ čuvati ostatke piletine u hladnjaku? Uz ove savjete, ostaci piletine ostat će svježi i sigurni za jesti, a ti ćeš uživati u svakom zalogaju! Špajza
Istražili smo... Koliko stvarno traje svježe iscijeđeni limunov sok? Svježe iscijeđeni limunov sok jedan je od onih sastojaka koje voliš imati pri ruci. No koliko dugo možeš računati na ta… Špajza
kad stisnu vrućine... Kako zaista (sa)čuvati svježu salatu i začinsko bilje Ako ti rikola redovito uvene u hladnjaku, nisi sam. Čuvanje salate, lisnatog povrća i začinskog bilja nije komplicirano… Špajza
savjeti stručnjaka Hrana i plastika: Kombinacija koja te može koštati zdravlja Mikroplastika u hrani? Krivac se krije i u tvom kuhinjskom ormariću. Donosimo detaljan popis koju hranu nipošto ne smij… Špajza
bitni stupnjevi Istražili smo: Koja je idealna temperatura u hladnjaku? Hladnjak ti ne bi smio zamrzavati jogurt, ali ni kvariti mlijeko u 3 dana. Evo kako ga podesiti "taman kako treba"... Špajza
tips & tricks Koliko traje otvorena boca kečapa? Od kečapa i preljeva za salatu do majoneze - donosimo detaljan pregled svih umaka i pravila o tome koliko dugo traju pr… Špajza
Tips & Tricks Kako sačuvati jagode da ne propadnu nakon 3 dana Jagode ne propadaju zato što su loše nego zato što su osjetljive. Uz ove trikove nauči ih čuvati tako da zadrže okus, b… Špajza
super savjeti Ovih 6 namirnica nemoj držati u vratima hladnjaka! Dostupno ne znači sigurno. Vrata hladnjaka nisu ono što ti se čini — za neke su namirnice upravo točka kvarenja. Nauči … Špajza
kao da je tek pečen Kako čuvati kruh da što dulje ostane ukusan i mekan Bez plijesni bez razočaranja kad otvoriš vrećicu... Evo kako čuvati kruh – domaći, kupovni, rustikalni ili tostirani – … Špajza