Enciklopedija Mala škola vina Bakhova sina 1: Što je vino? Vrijeme je da se prisjetimo genijalne male škole vina Bakhovog sina, Ive Kozarčanina. Naučite sve što vas je zanimalo o… Špajza
Gastro.hr Četvrti razred Srednje škole vina Bakhova sina: Ljudi Prodajem samo one šampanjce koje sam nisam popio, samouvjereno je govorio Victor Lanson, koji je od 1928. do 1967. vodi… Špajza
Gastro.hr Pet vinskih razloga za posjet Kvarneru Samo da ne puše bura. To može biti jedini problem pri odlasku na Krk jer vjetar s Velebita zatvara most koji je vinski … Špajza
Gastro.hr Impresivni argentinski malbec Mai 2008. Misli svatko da je ocjenjivačima Vinskih zvijezda lako, ali nije. Tijekom godine kušali su gotovo 200 vina i tek sad, p… Špajza
Gastro.hr Vinska pratnja bečkom odresku Bečki odrezak ili, po kajkavski, pohani šnicl, bio mi je najdraži obrok kad sam, kao mali, s roditeljima išao van na ne… Špajza
Gastro.hr Boškinac, 2010. Često se na vinskom nebu dogodi da određeni proizvođač ili neka etiketa zabljesnu poput Supernove, ali koji se isto tak… Špajza
Gastro.hr Španjolsko 'disko' vino Za kojom god cjenovnom kategorijom i regijom posegnuli (osim iznimnih dijelova svjetske reputacije) Španjolska je nepre… Špajza
Gastro.hr Svježina slavonske mlade graševine Ne tako davno, unazad desetak godina, u veljači i ožujku je na tržištu je bilo teško pronaći prošlogodišnju mladu Graše… Špajza
Gastro.hr Pisano, Tannat 2012. Slično kao i Malbec, koji se dominantno nastanio u Argentini, Tannat se s europskim imigrantima u 19. stoljeću preselio… Špajza
Gastro.hr Tri vina koja izvrsno prate pileće batake Ivo Kozarčanin naš je novi stručnjak koji će vam svakog tjedna predlagati izbor vina koja najbolje odgovaraju našim pop… Špajza
Gastro.hr Bire Grk, 2011 Nekada rasprostranjen diljem južne Dalmacije Grk se danas sveo uglavnom na Lumbardu i užu okolicu. Širom krugu konzumen… Špajza
Gastro.hr Zdjelarević, Graševina 2012 Davor Zdjelarević je veteran slavonsko-brodskog vinogorja, na trenutke medijski zaboravljen a često i pomalo izgubljen … Špajza
Gastro.hr Tomaz, Teran Barbarossa 2010 Jednom vinificiran i natočen u bocu, teran je sorta koja jednostavno ne želi sazrijeti i ostariti već naprosto zastane … Špajza
Gastro.hr Kunjas Pagadebit 2009. Jeste li znali da se na Korčuli uzgaja Plavac Mali? I to na smokvičkom polju, skriven pod kôdnim imenom Pagadebit? Izbo… Špajza