Blogerica MaXYama pripremila je blagdansku večeru koja se može uspoređivati sa scenama iz ponajboljih božićnih filmova. Njenu smo blagdansku priču podijelili na pet činova, a danas je na redu posljednji - purica punjena narančom, češnjakom i klinčićima.
Sporo je pečena, divne boje i aromatična, a odlično pristaje uz pečeni krumpir ili domaće mlince.
Sastojci:
- purica
- svinjska mast
- maslac
- 1 luk
- klinčić
- 2 naranče
- češnjak
- peršin list
- pileći ili povrtni temeljac
- sol
Priprema:
- Dan prije pečenja, puricu dobro posušite papirnatim ubrusima te je dobro nasolite izvana i iznutra.
- Nasjeckajte češnjak, peršin list i filetiranu naranču pa sve pomiješajte sa svinjskom masti i maslacem. Filom popunite puricu ispod kože. Ostavite 24 sata poklopljeno na hladnom do pečenja.
- . Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, namažite puricu prije pečenja svinjskom mašću, a u unutrašnjost purice stavite 1 glavicu luka koju ste nabockali klinčićem i naranču izrezanu na četvrtine. Prekrižite pureće batke i zavežite.
- Puricu pecite 15 do 20 minuta na vsokoj temperaturi pa smanjite na 190 stupnjeva i pecite cca 2 sata (purica težine cca 3 kg) povremeno zalijevajući toplim temeljcom i masnoćom od pečenja.
Na portalu missGASTRO potražite i preostale blagdanske recepte maXYame za pečeni janjeći but, punjeni kare te najbolju salatu i umak.