Kolumne 25. prosinca 2019.

Aromatična blagdanska purica s narančom

foto: maXYama
gastro postao gastro.24sata.hr
Predstavljamo drugi recept iz božićne priče blogerice MaXYame

Blogerica MaXYama pripremila je blagdansku večeru koja se može uspoređivati sa scenama iz ponajboljih božićnih filmova. Njenu smo blagdansku priču podijelili na pet činova, a danas je na redu posljednji - purica punjena narančom, češnjakom i klinčićima. 

Sporo je pečena, divne boje i aromatična, a odlično pristaje uz pečeni krumpir ili domaće mlince. 

 | Author: maXYama foto: maXYama

Sastojci:

  • purica
  • svinjska mast
  • maslac
  • 1 luk
  • klinčić
  • 2 naranče
  • češnjak
  • peršin list
  • pileći ili povrtni temeljac
  • sol

 | Author: maXYama foto: maXYama

Priprema:

  1. Dan prije pečenja, puricu dobro posušite papirnatim ubrusima te je dobro nasolite izvana i iznutra.
  2. Nasjeckajte češnjak, peršin list i filetiranu naranču pa sve pomiješajte sa svinjskom masti i maslacem. Filom popunite puricu ispod kože. Ostavite 24 sata poklopljeno na hladnom do pečenja.
  3. . Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, namažite puricu prije pečenja svinjskom mašću, a u unutrašnjost purice stavite 1 glavicu luka koju ste nabockali klinčićem i naranču izrezanu na četvrtine. Prekrižite pureće batke i zavežite.
  4. Puricu pecite 15 do 20 minuta na vsokoj temperaturi pa smanjite na 190 stupnjeva i pecite cca 2 sata (purica težine cca 3 kg)  povremeno zalijevajući toplim temeljcom i masnoćom od pečenja.

Na portalu missGASTRO potražite i preostale blagdanske recepte maXYame za pečeni janjeći but, punjeni kare te najbolju salatu i umak.

 | Author: maXYama foto: maXYama

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.