U ovoj zobenoj kaši koristila sam zobene pahuljice bez glutena (što znači da tijekom uzgoja i prerade nisu dolazile u kontakt s namirnicama koje sadrže gluten), no ti možeš koristiti i standardne zobene pahuljice.
U kašu sam stavila kakao prah, laneno brašno koje pomaže da se kaša zgusne (možeš ga zamijeniti i žličicom chia sjemenki), cimet, smeđi šećer i prstohvat soli koja pojačava čokoladni okus. Ono što je ovaj doručak zaista pretvorilo u kremasti desert je dodatak šlaga i dulce de leche - to nije nužno, ali preporučujem kako bi zaista uživala!
Našu blogericu Lauru možeš pratiti na blogu La vie Shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 2 velike žlice zobenih pahuljica
- 100 ml mlijeka
- 1 žličica lanenog brašna
- 1 žličica kakao praha
- 1 žličica smeđeg šećera
- ¼ žličice cimeta
- Prstohvat soli
- Vrhnje za šlag
- Dulce de leche
Postupak:
- U posudicu stavi zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli. Ako imaš posudicu s poklopcem, možeš ju snažno protresti kako bi se svi sastojci sjedinili. Ako si ih stavila u zdjelicu, jednostavno ih sve promiješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu.
- Zobenu kašu ostavi u hladnjaku preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi postala gusta i kremasta.
- Prije serviranja istucite šlag. Dodaj šlag i dulce de leche svojoj zobenoj kaši i serviraj odmah.
Dobar tek!