U ovoj zobenoj kaši koristila sam zobene pahuljice bez glutena (što znači da tijekom uzgoja i prerade nisu dolazile u kontakt s namirnicama koje sadrže gluten), no naravno možete ih zamijeniti bilo kojim zobenim pahuljicama koje imate kod kuće.
U kašu sam stavila kakao prah, laneno brašno koje pomaže da se kaša zgusne (možete ga zamijeniti i žličicom chia sjemenki), cimet, smeđi šećer, i prstohvat soli koja će pojačati čokoladni okus. Ono što je ovaj doručak zaista pretvorilo u kremasti desert je dodatak šlaga i dulce de leche – to nije nužno, ali preporučujem kako biste zaista uživali!
Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Laura Roman
Sastojci:
- 2 velike žlice zobenih pahuljica
- 100 mL mlijeka
- 1 žličica lanenog brašna
- 1 žličica kakao praha
- 1 žličica smeđeg šećera
- ¼ žličice cimeta
- Prstohvat soli
- Vrhnje za šlag
- Dulce de leche
Postupak:
- U posudicu stavite zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli. Ako koristite posudicu s poklopcem, možete ju snažno protresti kako bi se svi sastojci sjedinili, a ako ste ih stavili u zdjelicu, jednostavno ih sve promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Zobenu kašu ostavite u hladnjaku preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi kaša postala gusta i kremasta.
- Prije serviranja, istucite šlag. Dodajte šlag i dulce de leche svojoj zobenoj kaši, te servirajte odmah.
Dobar tek!
Laura Roman