Juhe, zimnica i topli začini poput cimeta i dimljene crvene paprike odličan su odabir za hladnije dane pred nama. Saznajte što i kako bi se trebalo naći na vašem jelovniku ove jeseni, a poslužite se i našim najdražim jesenskim receptima.
Juhe
Jušne kombinacije koje griju tijelo i dušu, fina su okrijepa nakon dugih radnih dana. Pripremajte jednostavna variva gotova u manje od sat vremena. Koristite li korijenasto povrće poput krumpira i mrkve, imajte na umu da se oni uvijek stavljaju kuhati prvi, a želite li pripremiti varivo od žitarica, svakako ćete si olakšati posao tako da žitarice namočite noć prije.
Pozdrav ljetu: Topla juha s povrćem i noklicama
Za topli početak jeseni: Varivo od tikvica i krumpira
Veseli i grije: Topla juha od leće
Jednostavno povrtno varivo s tajnim sastojkom
Začini
Cimet, muškatni oraščić, đumbir i crvena paprika primamljivi su mirisi koji nas osvajaju u jesen. Upravo oni obroke čine bogatijima i ukusnijima. Kombinirajte ih čak i u jelima u koja ih obično ne biste stavili. Cimet se odlično slaže s mljevenim mesom i umacima od rajčice dok muškatni orašćić uvijek možete kombinirati u različitim varijantama s tjesteninom. Crvena paprika odlično se slaže gotovo sa svakim jelom, a posebice s kremastim umacima na bazi vrhnja.
Namaz koji nestaje brzinom munje: Chutney od pečenih krušaka
Nikad jednostavniji domaći njoki od buče
Sočni muffini s kruškama i đumbirom
Brzo, lako, neodoljivo: Starinski kolač od jabuka i griza
Vrijeme je da upalite pećnicu
Zaboravite na deserte bez pečenja i hladne salate, vrijeme je da ljetne hitove poput ovih potpuno maknete sa svojih jelovnika. Raskošni složenci, pečenja s povrćem i slastice s pečenom bučom od sada postaju središte vašeg kuhanja. Neka kuhinja zamiriši na ljubav i toplinu, a vi se upustite u pripremu neodoljivih delicija.
Prijedlog za ručak: Palenta u umaku od rajčica i pečene paprike
Bolje ne može: Brzi složenac od mljevenog mesa, sira i kruha
Kremasti gratinirani batat s pancetom
Slasna piletina s jogurtom i sezonskim povrćem
Bogati punjeni šampinjoni za prste polizati
Držite se jednostavnih recepata
Jabuke i kupus divni su predstavnici jeseni. Pripremate li brzinska jela tijekom tjedna, kombinirajte ih s jednostavnim, već poznatim začinima i učinite baš svako jelo domaćim na najbrži način. Kobasice s kiselim zeljem ili crumble s jabukama, jednostavni i domaći, nikad neće biti ukusniji.
Brzo i fino: Slatki jesenski crumble
Aromatične pečene jabuke koje obožavamo
Kobasice s kupusom i krumpirom
Ručak pobjednika: Valjušci sa slaninom i kupusom
Zimnica
Ne zaboravite na potpuno svježu zimnicu koju ste još do jučer pripremali. Nema boljeg od domaćeg ajvara na toplom kruhu ili toplih čokoladnih kocaka s domaćim pekmezom od marelica. Kiseli krastavci odlično će pristajati umacima na bazi vrhnja, a ukiseljena cikla svakom pečenju.
Ovisnost od koje se ne želimo izliječiti: Najjači recepti za pripremu ajvara
Stižu hladni dani: Pripremite što prije ukusno ukiseljeno povrće