Kad ti ostane pečene piletine ili puretine i ne znaš kako je iskoristiti, nabavi batate i isprobaj naš recept jer ovi batati punjeni ostacima od ručka će te sigurno oduševiti!
Pečenog pileta gotovo uvijek ostane, a isto je i s puricom... Pa nam se drugi dan to ne da jesti jer je hladno i dosadno. Ali mi imamo rješenje! Tu je batat punjen ostacima od ručka!
Riječ je o pečenim batatima, punjenim nekim od brojnih sireva koji se lijepo tope kao i ostacima pečene piletine ili puretine, te te preliveni umakom od brusnica i posuti tostiranim pekan orasima. Recept za batat punjen ostacima od ručka je u nastavku...
Batati punjeni ostacima od ručka
foto: The Daily Yummy/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Batati punjeni ostacima od ručka
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Batat
4
kom
Sir
120
g
Sol
0,50
žličica
Ostaci piletine (pečene, kuhane)
1
šalica
Pileći temeljac
2
žlica
Punjenje za piletinu ili puricu
12
žlica
Umak od brusnica
0,25
šalica
Pekan orasi
4
žlica
Postupak
Rešetku stavi na sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 220 stupnjeva.
Pečene i ohlađene cijele batate prereži napola, ali ne do kraja, tako d apolovice ostanu zajedno. Pospi svaki batat sa cca 30 g naribanog sira (gouda, feta, kozji sir, ementaer...) i svaki lagano posoli (trebaš iskoristiti 1/4 žličice soli).
Batate zapeci 15-20 minuta. Izvadi ih iz pećnice te žlicom pomiješaj rastopljeni sir s 'mesom' batata.
U zdjelici pomiješaj ostatke pečene piletine ili puretine, pileći temeljac i 1/4 žličice soli. Na svaki batat stavi 1/4 te mješavine, po 1 žlicu umaka od brisnica te po 1 žlicu tostiranih, grubo nasjeckanih pekan oraha. Labavo pokrij folijom.
Batate peci još 20-25 minuta.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
427 kcal
21 %
MASTI
17,00 g
23 %
KOLESTEROL
63,00 g
21 %
UH
42,00 g
15 %
PROTEINI
21,00 g
42 %
Isprobaj batate pripremljene i na ove slane i slatke načine: