Recepti 06. lipnja 2023.

Bogatstvo okusa: Kolač od borovnica s rumom

Kolač od borovnica
Kolač od borovnica foto: Shvets Production/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Koliko ukusnih i slasnih, jednostavnih, jeftinih i brzih kolača možeš pripremiti u pećnici? Kolač od borovnica s rumom jedan je od onih čiji ćeš recept rado podijeliti s najdražim prijateljicama i prijateljima

Nekada su slastice bile na stolu samo za važne blagdane, nedjelje, posebne prigode, a pripremale su se od nekoliko jednostavnih namirnica iz smočnice. Danas, kada su postale svakodnevica na stolu, lijepo je ponovno otkriti okus klasičnih tradicionalnih kolača, onih pravih i bogatih slastica poput ovog kolača od borovnica s rumom.

 

PIta od borovnica Možda vas zanima... Krostate s borovnicama – zalogaji čistog savršenstva Recepti

 

Recept je ovo na kojem bi ti pozavidjele i razvikane slastičarnice jer nikad ne izlazi iz mode, a prije svega ne sadrži konzervanse i bojila! Kolač od borovnica s rumom odličan je za doručak, međuobrok ili kao desert poslije večere. 

Ako tražiš ukusnu ideju za rođendansku zabavu, ovaj kolač od borovnica s rumom je definitivno za tebe. I neka gozba okusa počne!

 | Author: Arina Krasnikova/Pexels Kolač od borovnica foto: Arina Krasnikova/Pexels

Kolač od borovnica s rumom

(za 20 kocki)

Sastojci:

  • 160 g maslaca
  • 160 g šećera
  • na vrh noža naribane limunove korice
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 450 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mlijeka
  • 0,4 dl ruma
  • 1 kg borovnica

 

Možda vas zanima... Aromatičan koktel s borovnicama i lavandom Recepti

 

Postupak:

  1. Pjenasto izradi maslac sa šećerom, koricom limuna i prstohvatom soli pa izmiksaj jedno po jedno jaje. Posebno pomiješaj 400 g brašna s praškom za pecivo te ga naizmjence s mlijekom i rumom umiješaj u navedenu smjesu. Ako smjesa bude pregusta za razmazivanje po limu, ulij u nju još malo mlijeka.
  2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje pa u nj stavi 2/3 biskvitne smjese. 
  3. Očisti borovnice, pospi ih ostatkom brašna pa ih ravnomjerno rasporedi po tijestu. Premaži ostatkom biskvitne smjese i peci 50-60 minuta.
  4. Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi. Prije posluživanja razreži ga na kocke i po želji pospi šećerom u prahu.

 | Author: Davies Designs Studio/Unsplash Borovnice foto: Davies Designs Studio/Unsplash

Ako ti se sviđa naš recept za kolač od borovnica s rumom, isprobaj i sljedeće recepte:

 

Možda vas zanima... Jednostavan kolač s borovnicama za kraj tjedna Recepti Pita od borovnica Možda vas zanima... Sretan vam Dan pite od borovnica! Zasladite se! Špajza Babka s borovnicama i limunom Možda vas zanima... Ispeci babku s borovnicama, svi će ti zahvaljivati Recepti Možda vas zanima... Slatki kruh od jabuka i borovnica prizvat će dobar dan! Recepti Beze rolada s malinama i borovnicama Možda vas zanima... Lagana beze rolada s malinama i borovnicama Recepti Cheesecake s preljevom od borovnica Možda vas zanima... Cheesecake s borovnicama savršeno će te osvježiti Recepti Možda vas zanima... Brzinska pita od krem sira i borovnica Recepti Možda vas zanima... Osvježavajuća limunada s borovnicama Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.