Recepti 03. ožujka 2021.

Brzinski ručak: Hrskave palačinke sa šunkom i sirom tope se u ustima!

gastro postao gastro.24sata.hr
Brze, jednostavne i savršeno ukusne slane palačinke, nestaju s tanjura u tren oka...

Hrskave palačinke s komadićima šunke (ili slanine) i cheddar sirom tope se u ustima. Jednostavne su za pripremu, a odlično se sljubljuju s mladim lukom i kiselim vrhnjem.

Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 25 minuta, a količina je dostatna za 13 (malih) palačinki. Bacimo se na pripremu!

 

Možda vas zanima... Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera Recepti

 

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 215 ml mlijeka
  • 150 g ribanog cheddar sira
  • 225 g sjeckane šunke
  • mladi luk, sitno nasjeckan (oko 3 stabljike)

Za prženje:

  • 3-4  žlice maslaca

Za posluživanje:

  • Kiselo vrhnje ili jogurt
  • Mladi luk, nasjeckan
  • Šunka, nasjeckana 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. U posudi izmiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i papar.
  2. Smjesi dodaj jaje i mlijeko. Miješaj dok se sastojci ne sjedine.  
  3. Dodaj cheddar, šunku i mladi luk te sve dobro izmiješaj.
  4. Zagrij tavu koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri.
  5. Šunku za posluživanje možeš popržiti kratko na malo maslaca, a zatim ju izvaditi na papirnati ručnik da se ocijedi.  
  6. Na zagrijanu tavu stavi maslac te manju količinu tijesta rasporedi u krug od 7 cm ( na većoj tavi trebalo bi ti stati 3 ili 4 palačinke odjednom). 
  7. Palačinke prži 2 minute dok donja strana ne postane zlatne boje. Preokreni ih i prži još oko minutu i pol. Postupak ponavljaj s preostalim tijestom.
  8. Posluži ih tople uz kiselo vrhnje, mladi luk i šunku.

Dobar tek! 

 

 

Možda vas zanima... Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.