Recepti 11. veljače 2024.

3 odlična recepta s piletinom, probaj odabrati samo jedan

piletina
Pileća prsa, ali i ostali dijelovi pileta, sjajno će funkcionirati u ovim receptima foto: Alleksana/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Sva jela s piletinom koja kuhaš već su ti pomalo dosadila i nedostaje ti inspiracije za pripremu piletine? Imamo 3 odlične ideje za brza i ukusna jela u kojima će svi uživati

Piletina je već kupljena, a ti nemaš ideju što skuhati jer pomalo su ti dosadila sva jela s piletinom koja inače pripremaš kod kuće?! Imamo odlično rješenje za tebe - 3 super recepta za brza jela s piletinom uz koje ćeš dvostruko uštedjeti na vremenu. Kao prvo, nećeš morati razmišljati što skuhati, a i priprema ovih jela uistinu je brza i jednostavna.

Za pripremu ovih jela potrebno ti je manje od pola sata! Pileće mesne okruglice, Alfredo piletina ili složenac od piletine i tjestenine odličan su izbor za ljubitelje jednostavnih, brzih i zasitnih jela.

 | Author: Engin Akyurt/Pexels Alfredo piletina foto: Engin Akyurt/Pexels

Alfredo piletina 

Brzo, jednostavno i slasno! Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi.

Umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa. Jednostavnije ne može! 
 

Alfredo piletina Možda vas zanima... Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata Recepti

 

 | Author: Shutterstock Zapečena tjestenina foto: Shutterstock

Zapečena tjestenina s piletinom

Znaš li onaj osjećaj kada od ostataka hrane koje pronađeš u hladnjaku napraviš savršen ručak ili večeru i oduševiš sve ukućane? I ova zapečena tjestenina može postati jedno od takvih jela, osobito ako u hladnjaku imaš ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene).

Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a ako im pridodaš pelate iz konzerve, mozzarellu i puno parmezana - dobit ćeš zbilja slastan obrok.
 

Možda vas zanima... Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom Recepti

 

 | Author: Shutterstock Pileće mesne okruglice u umaku od luka foto: Shutterstock

Pileće mesne okruglice u sočnom umaku

Iako smo navikli na mesne okruglice od svinjetine ili junetine te njihovu kombinaciju s pire krumpirom i umakom od rajčice, ovaj recept dokaz je da je ponekad dobro izaći izvan okvira! Slasne i sočne, mesne okruglice iz ovog recepta napravljene su od mješavine piletine i parmezana, a poslužene su u umaku od luka!

 

Možda vas zanima... Pileće mesne okruglice u umaku od luka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.