Za spremanje fantastičnog ručka potrebno ti je manje od pola sata! Pileće mesne okruglice, Alfredo piletina ili složenac od piletine i tjestenine odličan su izbor za ljubitelje jednostavnih, brzih i zasitnih jela.
-
Alfredo piletina
Brzo, jednostavno i slasno! Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan: piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa. Dobar tek!
-
Zapečena tjestenina s piletinom
Znaš li onaj osjećaj kada od ostataka u frižideru napraviš savršen ručak ili večeru i oduševiš sve ukućane? I ova zapečena tjestenina može postati jedno od takvih jela, osobito ako u hladnjaku imaš ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene). Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a ako im pridodaš pelate, mozzarellu i puno parmezana - dobit ćeš hrskav i slastan obrok.
-
Pileće mesne okruglice u sočnom umaku
Iako smo navikli na mesne okruglice od svinjetine ili junetine te njihovu kombinaciju s pire krumpirom i umakom od rajčice, ovaj recept dokaz je da ponekad trebaš izaći iz zone komfora! Slasne i sočne, mesne okruglice iz recepta napravljene su od mješavine piletine i parmezana, a poslužene su u umaku od luka!