Recepti Piletina 30. siječnja 2025.

Jedan ukusniji od drugog: 3 odlična recepta s piletinom

Piletina
15 MIN
32 MIN
4
SREDNJE
jela s piletinom
3 odlična recepta s piletinom, probaj odabrati samo jedan
foto: Engin Akyurt/Pexels; Shutterstock
Sva jela s piletinom koja kuhaš već su ti pomalo dosadila i nedostaje ti inspiracije za pripremu piletine? Imamo 3 odlične ideje za brza i ukusna jela u kojima će svi uživati

Piletina je već kupljena, a ti nemaš ideju što skuhati jer pomalo su ti dosadila sva jela s piletinom koja inače pripremaš kod kuće?! Imamo odlično rješenje za tebe - 3 super recepta za brza jela s piletinom uz koje ćeš dvostruko uštedjeti na vremenu. Kao prvo, nećeš morati razmišljati što skuhati, a i priprema ovih jela uistinu je brza i jednostavna.

Za pripremu ovih jela potrebno ti je manje od pola sata! Pileće mesne okruglice, Alfredo piletina ili složenac od piletine i tjestenine odličan su izbor za ljubitelje jednostavnih, brzih i zasitnih jela.

 | Author: Engin Akyurt/Pexels Alfredo piletina foto: Engin Akyurt/Pexels

Alfredo piletina 

Brzo, jednostavno i slasno - Alfredo piletina! Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi.

Umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa. Jednostavnije ne može! 

Ne gasi ekran dok kuham

Alfredo piletina
15 MIN
pripreme
32 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Pileća prsa 2 kom
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Mlijeko 375 ml
  • Pileći temeljac 375 ml
  • Češnjak 2 režanj
  • Tjestenina 250 g
  • Vrhnje za kuhanje 125 ml
  • Parmezan 1 šalica
  • Listići svježeg peršina
Postupak
  1. U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu, posoli je i popapri. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice. 


  2. U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i popapri te pusti da kuha. Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.


  3. Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne. 


  4. Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršinom. 


Alfredo piletina Možda vas zanima... ALFREDO PILETINA Ručak gotov za manje od pola sata Recepti

 | Author: Shutterstock Zapečena tjestenina foto: Shutterstock

Zapečena tjestenina s piletinom

Znaš li onaj osjećaj kada od ostataka hrane koje pronađeš u hladnjaku napraviš savršen ručak ili večeru i oduševiš sve ukućane? I ova zapečena tjestenina može postati jedno od takvih jela, osobito ako u hladnjaku imaš ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene).

Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a ako im pridodaš pelate iz konzerve, mozzarellu i puno parmezana - dobit ćeš zbilja slastan obrok.

Možda vas zanima... Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom Recepti

 | Author: Shutterstock Pileće mesne okruglice u umaku od luka foto: Shutterstock

Pileće mesne okruglice u sočnom umaku

Iako smo navikli na mesne okruglice od svinjetine ili junetine te njihovu kombinaciju s pire krumpirom i umakom od rajčice, ovaj recept dokaz je da je ponekad dobro izaći izvan okvira! Slasne i sočne, mesne okruglice iz ovog recepta napravljene su od mješavine piletine i parmezana, a poslužene su u umaku od luka!

Možda vas zanima... Pileće mesne okruglice u umaku od luka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.