Kad se zaželiš nečeg svježeg i zdravog na žlicu, ova juha s trostrukom dozom špinata odlično je, slasno rješenje. Donosimo odličan, provjeren recept!
Svaki put kad nam zatreba nešto hranjivo, ukusno, zeleno i svježe, posežemo za ovom divnom juhom s trostrukom dozom špinata. Ova juha divna je zato što nam nudi mladi špinat (ako nemaš mladi, sasvim dobro poslužit će i 'običan' špinat), i to u 3 oblika.
Ova divna juha od špinata savršen je početak ručka ili večere, ali može biti i samostalan obrok uz malo obilniju porciju i krišku prepečenog domaćeg kruha. Uživaj u slasnoj dozi vitamina na žlicu - isprobaj naš recept!
Juha od špinata
foto: b.eat.root/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Juha s trostrukom dozom špinata
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
3
žlica
Poriluk
1
kom
Češnjak
3
režanj
Povrtni temeljac
1
l
Krumpir
2
kom
Mladi špinat
8
šalica
Limun
1
kom
Sol
1,50
žličica
Orasi
0,25
šalica
Papar
0,25
žličica
Postupak
U posudi zagrij 1 žllicu maslinova ulja na srednjoj vatri.
Dodaj narezani poriluk i 2 češnja usitnjenog češnjaka. Dinstaj oko 5 minuta.
Umiješaj krumpir narezan na kockice i zalij temeljcem, pusti da zakipi. Smanji temperaturu na slabu i kuhaj oko 15 minuta, da krumpir omekša.
U međuvremenu pripremi pesto od špinata: 2 šalice baby špinata, ostatak ulja, ostatak češnjaka (1 češanj/režanj), sok od 1/2 limuna, 1/2 žličice soli i orahe ubaci u blender ili multipraktik. Blendaj dok ne dobiješ glatku, jednolličnu smjesu - pesto.
Kada krumpiri omekšaju, dodaj u posudu i 4 šalice baby špinata te kuhaj još 2 minute, dok špinat ne 'povene'.
Prebaci juhu u belder ili je usitni štapnim mikserom direktno u posudi u kojoj se kuhala,
Ako se juha usitnjavala u blenderu, vrati je u posudu u kojoj se kuhala, dodaj ostatak limunova soka, soli i papra. Poklopi i pusti da zakipi.
Dodaj preostale 2 šalice baby špinata i miješaj oko 1 minutu da špinat 'povene'.
Serviraj juhu u zdjelicama ili dubokim tanjurima, sa žlicom pesta od špinata.