Ako voliš čokoladu (a tko ne voli?), vjerojatno si naišao na viralan recept koji obećava savršeni mousse koristeći samo jedan sastojak – čokoladu i vodu. Zvuči predobro da bi bilo istinito, zar ne? Nažalost, najčešće je upravo tako.
Iako recept ima svojih čari, većina ljudi koji su ga isprobali završila je s nekom čudnom mješavinom pjenaste čokolade koja pluta na smeđoj vodi. Ali, ne brini! Ako se odlučiš upustiti u ovu kulinarsku avanturu, imamo nekoliko trikova za tebe kako bi mousse ispao što bolje. I da, čak i ako ne uspije, tko bi se žalio na malo topljene čokolade?
@lilsipper_official This is something you must try tonight! And all you need are chocolate chips! The sweetness of the ousse all depends on the type of chocolate you use, so you can go sugar free, keto, paleo, etc. Just blend 2 1/2 cups of water with 1 cup of chocolate chips for about 2 minutes or until chocolate is completely disintegrated and water has doubled in volume (there should not be any clumps) Pour mixture into a large bowl or several mini bowls and refrigerate overnight. The next day, you'll have a fluffy, airy-y chocolate mousse! Remember to check out my other easy recipes on my IG page! ✌🏼Enjoy! #oneingredientmousse #chocolatemousse #healthydessert #healthychocolate #veganmousse #coconutfree #dairyfreemousse #ketomousse #paleomousse #coconutfreemousse #easyrecipes #cookinghacks #kitchenhacks #bakinghacks #dessertrecipe #sugarfreedessert #sugarfreechocolate #sugarfreediet #ketodiet ♬ original sound - Lilsipper
Što kaže praksa?
Viralni recept uključuje topljenje čokolade u vodi, blendanje smjese i stavljanje u hladnjak preko noći. U teoriji, zvuči lako, ali mnogi su već pokušali i podijelili razočaranja na internetu.
Jedan korisnik TikToka, primjerice, priznao je kako njegov mousse nije bio mousse već hladna čokoladna voda nakon 24 sata u hladnjaku. Nisi jedini ako ti mousse nije ispao kako treba, jer je ključ uspjeha u pronalasku savršenog omjera vode i čokolade.
Dobra ideja, ali…
Ako si voljan uložiti malo više truda, ovaj viralni recept može funkcionirati. Ipak, trebaš znati nekoliko trikova. Za početak, voda mora biti dovoljno vruća da rastopi čokoladu tijekom blendanja. Osim toga, smjesu mora biti "prozračna" prije stavljanja u hladnjak. To možeš postići mikserom.
Također, ključ je u količini vode. Nemoj koristiti previše – omjer 1 šalica čokoladnih kapljica na najviše 2 šalice vruće vode je dobar početak. Smjesu ostavi preko noći u hladnjaku i nakon toga odluči – je li ovaj mousse s jednim sastojkom stvarno čaroban ili ipak nije?
Isprobaj i ove recepte za mousse!