Recepti 06. listopada 2020.

Pikantni juneći gulaš koji će te zagrijati i zasititi

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesenske i zimske dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu

Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći.

Popularan diljem svijeta, dobio je razne inačice, a u nastavku pročitaj pikantnu verziju i inspiriraj se za svoje omiljeno jelo na žlicu. Nevjerojatnog je okusa i sastojaka, zbog kojih ti ga nikada neće biti dovoljno. Tvoji ukućani će uvijek tražiti porciju više.  

 

Možda vas zanima... Zagrijte se: Napravite gulaš na meksički način Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g junetine od buta
  • 2 crvena luka
  • 150 g mrkve
  • 20 ml ulja
  • 250 g sjeckane rajčice
  • žličica ljute crvene mljevene paprike
  • 1/2 žlice ajvara
  • režanj češnjaka
  • 1/2 čili papričice
  • žlica koncentrata rajčice
  • 1/2 žlice škrobnog brašna
  • žlica peršina
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Pileći curry gulaš - genijalna kombinacija okusa na žlicu Kolumne

 

Priprema:

  1. Na ulju popržiti junetinu narezanu na manje kocke. Dodati sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjati oko pet minuta, maknuti s vatre i umiješati koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
  2. Vratiti na vatru, dodati sjeckanu čili papričicu i rajčice, posoliti i popapriti. Dodati osam dl vode i kuhati poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
  3. Po potrebi doliti još vode.
  4. Škrobno brašno razmutiti u malo hladne vode i umiješati u juhu. Kratko prokuhati, umiješati ajvar i posuti sjeckanim peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.