gastro postao
Jesenske i zimske dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu
Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći.
Popularan diljem svijeta, dobio je razne inačice, a u nastavku pročitaj pikantnu verziju i inspiriraj se za svoje omiljeno jelo na žlicu. Nevjerojatnog je okusa i sastojaka, zbog kojih ti ga nikada neće biti dovoljno. Tvoji ukućani će uvijek tražiti porciju više.
Pikantni juneći gulaš
Sastojci:
- 500 g junetine od buta
- 2 crvena luka
- 150 g mrkve
- 20 ml ulja
- 250 g sjeckane rajčice
- žličica ljute crvene mljevene paprike
- 1/2 žlice ajvara
- režanj češnjaka
- 1/2 čili papričice
- žlica koncentrata rajčice
- 1/2 žlice škrobnog brašna
- žlica peršina
- sol i papar
Postupak:
- Na ulju popržiti junetinu narezanu na manje kocke. Dodati sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjati oko pet minuta, maknuti s vatre i umiješati koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
- Vratiti na vatru, dodati sjeckanu čili papričicu i rajčice, posoliti i popapriti. Dodati osam dl vode i kuhati poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
- Po potrebi doliti još vode.
- Škrobno brašno razmutiti u malo hladne vode i umiješati u juhu. Kratko prokuhati, umiješati ajvar i posuti sjeckanim peršinom.
Isprobaj i ove recepte za gulaš...