Nisu klasik, više su kao specijalni efekt. Ipak, kokice s karamelom i cimetom zaslužuju glavnu ulogu u tvojoj filmskoj večeri
Super komedija na TV-u, glava rasterećena od svih problema, savršena osoba pokraj vas, kokices karamelom i cimetom u zdjelici… Od svega navedenoga imaš – film. Krivo! Imaš i savršenu, odnosno savršenog sebe, a mi ćemo se pobrinuti da neizostavan dio scenarija budu i kokice. Najbolje ikada! A negdje na sredini filma će se i glava rasteretiti…
I ne brini, kokice s karamelom i cimetom gotove su u trenu. Za još bogatiji okus, osim čokolade, možeš dodati malo bijele čokolade ili posuti grubo nasjeckane orašaste plodove. Ako sve ne pojedeš, čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi i ostat će hrskave do tjedan dana.
Kokice s karamelom i cimetom
foto: Goodie Godmother/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kokice s karamelom i cimetom
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
0,75
šalica
Smeđi šećer
1,25
šalica
Kukuruzni sirup (svijetli)
0,50
šalica
Cimet
1,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Ekstrakt vanilije
1,25
žličica
Soda bikarbona
1,50
žličica
Kokice
8
šalica
Čokoladne kapljice
0,50
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 120°C. Obloži lim za pečenje papirom za pečenje i ostavi sa strane.
U srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri otopi maslac. Dodaj smeđi šećer, kukuruzni sirup, cimet i sol. Bez miješanja, pusti da smjesa zavrije i kuhaj 4 minute. Makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije i sodu bikarbonu.
U velikoj zdjeli pomiješaj kokice s karamel-smjesom dok se ne oblože ravnomjerno.
Rasporedi kokice u ravnom sloju na pripremljeni lim za pečenje. Peci 45 minuta, povremeno miješajući svakih 15 minuta.
Nakon pečenja, prelij otopljenom čokoladom i ostavi kokice da se potpuno ohlade prije posluživanja.