Klasičnu pripremu roštilja začinite sjajnim aromatiziranim krumpirima. Jednostavno, brzo i bez prljavog suđa!
Osim što je jednostavan za pripremu, krumpir s roštilja praktična je opcija za druženja na otvorenom. Zaboravi kuhinju i krumpir iz pećnice, pripremite sastojke, krumpir baci na roštilji i uživaj u druženju na otvorenom na najbolji mogući način.
Krumpir možeš začiniti i drugim začinima, ovisno o vlastitom ukusu. Uz vlasac, odlično će se složiti s timijanom, origanom i peršinom.
I krumpir možeš baciti na roštilj
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Krumpir s roštilja
12 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
1
kg
Maslac
150
g
Vlasac
3
žlica
Kiselo vrhnje
3
žlica
Chili u prahu
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Pomiješaj omekšali maslac, svježi nasjeckani vlasac ili neki drugi začin i kiselo vrhnje.
Posoli, popapri i pospi čili prahom.
Prebaci na plastičnu foliju pa oblikuj valjak i spremi u zamrzivač kako bi smjesa začinjenog maslaca zadržala oblik valjka.
Operi krumpir i na njemu zareži nekoliko rupa, kao kada pripremaš krumpir hasselback tehnikom.
Aromatizirani maslac nareži na kolutiće pa ga ubaci između ploškica krumpira.
Kada ste završili s pripremom, krumpir zamotaj u foliju pa ga baci na roštilj.
Peci oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini krumpira.
Uz roštilj prija i krumpir pripremljen na ove slasne načine...