Recepti 08. svibnja 2019.

Namaz od lješnjaka po receptu najpoznatije britanske blogerice

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Svakako isprobajte ovaj gladak i kremast namaz koji neodoljivo podsjeća na Nutellu...

Food blog Deliciously Ella jedan je od najpopularnijih britanskih blogova, s milijunskom vojskom pratitelja na Instagramu. Vodi ga mlada i uspješna Ella Woodward, koja je u svoj životopis u međuvremenu upisala i nekoliko dobro prodavanih kuharica. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Two months since this beauty was published ✨ Have you got it yet? Over 100 plant-based recipes to make vegan cooking easy, delicious, varied and abundant. So happy to see so many of you loving it, with over 300 five-star reviews on amazon 😱 and that’s it’s #15 in all books! It’s also still just £7.99 so if you’re wanting more veg in your life now is the moment for it. Look after your body, save the environment and hopefully love every bite! To say thank you for all your love and support we’re sending out two books today, so just tag one of your friends or family who you think needs it and we’ll pick two winners tomorrow morning 💕💕💕 This is just UK based though xx

A post shared by Deliciously Ella (@deliciouslyella) on

 

Na njenom smo blogu pronašli odličan recept za domaći namaz od lješnjaka od samo tri sastojka. „Savršeno se topi na vrućem tostu, preko sloja hrskavog maslaca od badema, izvrstan je kada se posluži uz zdjelicu narezanih banana i sočnih bobica, a prava je poslastica i kada se jede žlicom direktno iz staklenke“, napisala je u svom postu Ella i u trenutku nas pridobila. 

 

Možda vas zanima... Domaći namaz od lješnjaka kojem je teško odoljeti Kolumne

 

Sastojci:

  • 380 g lješnjaka
  • 125 ml javorovog sirupa
  • 3 žlice sirovog kakaa u prahu

Priprema:

  1. Pecite lješnjake 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohlade, a zatim ih ogulite.
  2. Prebacite ih u multipraktik i blendajte 10-ak minuta, sve dok ne počne podsjećati na maslac. 
  3. Postepeno dodajte javorov sirup, a potom i kakao. Miješajte sve dok ne dobijete gusti, kremasti namaz.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.