Recepti 12. ožujka 2018.

Naši najdraži recepti za brza jela s tjesteninom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Više će vam energije i novca oduzeti naručivanje jela ili odlazak u restoran brze hrane, nego kuhanje i serviranje tjestenine, pa započnite kulinarsko istraživanje s najjednostavnijim i najbržim receptima!

Nedavno smo bili na radionici domaće tjestenine i otkrili kako je potrošnja porasla čak 80% u posljednjih 15 godina. Statistika pokazuje kako je prosječno hrvatsko kućanstvo priprema jednom ili dva puta tjedno pa se nadamo da nije uvijek u pitanju dobri stari bolognese.  S ciljem da vas inspiriramo, u ovom smo članku objedinili naše najdraže recepte za čiju je pripremu potrebno do pola sata.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Vjerojatno nema brže opcije od tjestenine s lososom, limunom i koprom. Sve što morate je skuhati tjesteninu, pomiješati sastojke i odmah navaliti. Slična je situacija i s aromatičnim špagetima u kojima se, uz limun, skrivaju i čili, peršin  i češnjak. Popis sastojaka je kratak, ali jelo zbog maslaca nije ni suho ni dosadno, već briljantno upravo zbog jednostavnosti.

 

Možda vas zanima... Pomiješaj i protresi: Tjestenina s dimljenim lososom Recepti osvježavajući komorač Možda vas zanima... Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka Recepti

 

Predlažemo vam da isprobate i recept sa špinatom, parmezanom i poprženim krušnim mrvicama. Na tanjuru ćete imati baš sve – kremastu tjesteninu, lijepu boju, aromatičnost i hrskavost. Pun pogodak!

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa špinatom na još jednostavniji način Recepti

 

Ljubitelji vrhnja mogu uživati u fettuccinima u Alfredo umaku, koji je gotov za samo pet minuta, a možemo ga s punim pravom nazvati comfort foodom. U istu kategoriju spada i složenac od tjestenine, piletine, povrća i genijalnog rastopljenog sira koji svakako vrijedi isprobati.

 

Fettuccine alfredo Možda vas zanima... Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo Recepti Složenac Možda vas zanima... Brzi ručak: Složenac s piletinom, tjesteninom i povrćem Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Na kraju treba spomenuti i hladnu salatu s čak četiri sastojka koji osvajaju srca – pršutom, špinatom, parmezanom i pinjolima. Sigurni smo da će svi tražiti repete.

 

Možda vas zanima... Nezaboravna salata od tjestenine Recepti

 

Uživajte u divnim okusima i mirisima!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.