Nedavno smo bili na radionici domaće tjestenine i otkrili kako je potrošnja porasla čak 80% u posljednjih 15 godina. Statistika pokazuje kako je prosječno hrvatsko kućanstvo priprema jednom ili dva puta tjedno pa se nadamo da nije uvijek u pitanju dobri stari bolognese. S ciljem da vas inspiriramo, u ovom smo članku objedinili naše najdraže recepte za čiju je pripremu potrebno do pola sata.
Vjerojatno nema brže opcije od tjestenine s lososom, limunom i koprom. Sve što morate je skuhati tjesteninu, pomiješati sastojke i odmah navaliti. Slična je situacija i s aromatičnim špagetima u kojima se, uz limun, skrivaju i čili, peršin i češnjak. Popis sastojaka je kratak, ali jelo zbog maslaca nije ni suho ni dosadno, već briljantno upravo zbog jednostavnosti.
Predlažemo vam da isprobate i recept sa špinatom, parmezanom i poprženim krušnim mrvicama. Na tanjuru ćete imati baš sve – kremastu tjesteninu, lijepu boju, aromatičnost i hrskavost. Pun pogodak!
Ljubitelji vrhnja mogu uživati u fettuccinima u Alfredo umaku, koji je gotov za samo pet minuta, a možemo ga s punim pravom nazvati comfort foodom. U istu kategoriju spada i složenac od tjestenine, piletine, povrća i genijalnog rastopljenog sira koji svakako vrijedi isprobati.
Na kraju treba spomenuti i hladnu salatu s čak četiri sastojka koji osvajaju srca – pršutom, špinatom, parmezanom i pinjolima. Sigurni smo da će svi tražiti repete.
Uživajte u divnim okusima i mirisima!