Recepti Omiljeni recepti za fašničke poslastice 12. veljače 2021.

Neodoljive fritule s bananama gotove za 15 minuta!

1/6
Borna Filić/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove fritule s bananama se stvarno brzo pripremaju, a recept je baš za dušu i siguran sam da ću ga raditi često! Recept sam minimalno izmijenio i na kraju preko svega prelio malo čokolade koje je savršeno pasala uz fritule. Postupak i fotografije pripreme pogledaj u nastavku članka.

Sastojci:

  • banane (zrele) 2 kom
  • glatko brašno 120 g
  • šećer: 2 jušne žlice
  • jaje: 1 kom
  • prašak za pecivo: 1 paketić (10 g)
  • mliječna čokolada 50 g
  • ulje
  • šećer u prahu po potrebi

Proces pripreme je znatno olakšao (i ubrzao) Gorenje kuhinjski robot

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Borna Filić/PIXSELL

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Borna Filić/PIXSELL

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Borna Filić/PIXSELL

Priprema:

Oguli dvije zrele banane i protisni ih vilicom u kašu. Na njih baci jedno veće jaje, dodaj 120 grama glatkog brašna, dvije žlice šećera, cijeli paketić praška za pecivo i sve dobro pomiješaj u gustu tekuću smjesu.

Dobivenu smjesu sa žlicom odvajaj i stavljaj u vruće ulje gdje je potrebno pržiti fritule svega par minuta. Dragana s bloga Moje grne dala je odličan savjet, a to je da žlicu uroniš kratko u vruće ulje prije uzimanja smjese za fritule. Tako se smjesa lako i brzo odvaja od žlice i cijeli postupak prženja znatno se ubrzava. Kada su fritule rumene s obje strane odloži ih na papirnati ubrus.

Ja sam na kraju otopio i 50 grama mliječne čokolade i s njom prešao preko fritula posipanih šećerom u prahu. Ukusne su i tople i hladne, ali garantiram kako će nestati puno prije sa stola nego što će se stići ohladiti!

U slast!

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Borna Filić/PIXSELL

 

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Borna Filić/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.