Sastojci:
- banane (zrele) 2 kom
- glatko brašno 120 g
- šećer: 2 jušne žlice
- jaje: 1 kom
- prašak za pecivo: 1 paketić (10 g)
- mliječna čokolada 50 g
- ulje
- šećer u prahu po potrebi
Proces pripreme je znatno olakšao (i ubrzao) Gorenje kuhinjski robot.
Priprema:
Oguli dvije zrele banane i protisni ih vilicom u kašu. Na njih baci jedno veće jaje, dodaj 120 grama glatkog brašna, dvije žlice šećera, cijeli paketić praška za pecivo i sve dobro pomiješaj u gustu tekuću smjesu.
Dobivenu smjesu sa žlicom odvajaj i stavljaj u vruće ulje gdje je potrebno pržiti fritule svega par minuta. Dragana s bloga Moje grne dala je odličan savjet, a to je da žlicu uroniš kratko u vruće ulje prije uzimanja smjese za fritule. Tako se smjesa lako i brzo odvaja od žlice i cijeli postupak prženja znatno se ubrzava. Kada su fritule rumene s obje strane odloži ih na papirnati ubrus.
Ja sam na kraju otopio i 50 grama mliječne čokolade i s njom prešao preko fritula posipanih šećerom u prahu. Ukusne su i tople i hladne, ali garantiram kako će nestati puno prije sa stola nego što će se stići ohladiti!
U slast!