Recepti 15. prosinca 2020.

Obavezno pripremi blagdansku verziju granole!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana i zdrava, domaća božićna granola bez glutena, slasna je mješavina zobenih pahuljica, narančine kore , brusnica i cimeta- Savršena je i kao božićni poklon, jer tko ne voli jestivi božićni poklon?

Granolu je iznenađujuće jednostavno napraviti - miješaš suhe sastojke, miješaš mokre sastojke, sjediniš ih, pečeš i voila! S obzirom na to da može sadržavati mnogo različitih sastojaka uvijek iznova oduševljava aromom i okusom. Božićna granola začinima i aromom donosi miris blagdana u tvoj dom!

Nakon što se ispeče stavlja se u staklenke s prigodnom naljepnicom, vrpcom i malom pločicom s porukom.

 

Možda vas zanima... Najbolja kombinacija raspucanaca i medenjaka Kolumne

 

Sastojci:

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica badema
  • 1 šalica oraha 
  • 3/4 šalice suhih brusnica
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 3 žlice melase
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/2 žličice soli
  • korica naranče

Priprema:

  1. Započni miješanjem zobi s ostalim suhim sastojcima - orašastim plodovima, brusnicama, šećerom i začinima - u velikoj zdjeli. Po želji, orašaste plodove možeš nasjeckati na sitnije komadiće.  
  2. Zatim pomiješaj mokre sastojke u maloj zdjeli. 
  3. Naribaj koricu naranče i dodaj ju mokrim sastojcima. Zatim temeljito izmiješaj mokre sastojke i suhe.
  4. Smjesu izlij na tepsiju i ravnomjerno rasporedi, a zatim peci u pećnici na 160 ° C (uz pomoć ventilatora) 20 minuta, povremeno miješajući. 
  5. Kad je granola pečena, izvadi ju iz pećnice i ostavi da se potpuno ohladi, a zatim ju spremi u staklene posude.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Mahunu vanilije iskoristi za pripremu odličnih poklona Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.