gastro postao
Lagana i zdrava, domaća božićna granola, slasna je mješavina zobenih pahuljica, narančine kore, brusnica i cimeta. Savršena je i kao božićni poklon, jer tko ne voli jestivi božićni poklon?
Granolu je iznenađujuće jednostavno napraviti - miješaš suhe sastojke, miješaš mokre sastojke, sjediniš ih, pečeš i voila! S obzirom na to da može sadržavati mnogo različitih sastojaka uvijek iznova oduševljava aromom i okusom. Božićna granola začinima i aromom donosi miris blagdana u tvoj dom!
Nakon što se ispeče stavlja se u staklenke s prigodnom naljepnicom, vrpcom i malom pločicom s porukom.
Božićna granola
Sastojci:
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica badema
- 1 šalica oraha
- 3/4 šalice suhih brusnica
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- 3 žlice melase
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/2 žličice soli
- korica naranče
Postupak:
- Započni miješanjem zobi s ostalim suhim sastojcima - orašastim plodovima, brusnicama, šećerom i začinima - u velikoj zdjeli. Po želji, orašaste plodove možeš nasjeckati na sitnije komadiće.
- Zatim pomiješaj mokre sastojke u maloj zdjeli.
- Naribaj koricu naranče i dodaj ju mokrim sastojcima. Zatim temeljito izmiješaj mokre sastojke i suhe.
- Smjesu izlij na tepsiju i ravnomjerno rasporedi, a zatim peci u pećnici na 160 ° C (uz pomoć ventilatora) 20 minuta, povremeno miješajući.
- Kad je granola pečena, izvadi ju iz pećnice i ostavi da se potpuno ohladi, a zatim ju spremi u staklene posude.
Isprobaj i sljedeće recepte: