Špajza 25. srpnja 2023.

Obožavatelji kukuruza moraju testirati ove recepte!

Mladi kukuruz
Od mladog kukuruza mogu se napraviti razna maštovita jela, ne mora biti samo kuhan i(li) pečen foto: Bakd Raw by Karolin Baitinger/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Na tržnice je stigao prvi mladi kukuruz i stoji isto kao i prošle godine - 3 klipa za 2 eura (lani je bilo 5 kuna za 1 klip). I zato donosimo ove jednostavne, hranjive i lagane recepte u kojima je upravo mladi kukuruz glavna zvijezda...

Svježi kukuruz pripremljen na grillu ili skuhan u slanoj vodi prava je gastro delicija. No kukuruz je odličan i za pripremu gustih kremastih juha, variva i popečaka, a također je neizostavan sastojak meksičkih enchilada i tacosa, finih ljetnih salata i različitih ukusnih složenaca. 

Kako je sezona mladog kukuruza upravo krenula, odlučili smo podijeliti s tobom fine recepte u kojima je kukuruz glavna zvijezda! Neki od recepata zahtijevaju upotrebu svježeg kukuruza, a u drugima će dobro poslužiti i onaj iz konzerve. Na tebi je da izabereš omiljeni recept, pripremiš potrebne sastojke i baciš se na pripremu ukusnog obroka.

 | Author: SHUTTERSTOCK Pečeni kukuruz foto: SHUTTERSTOCK

Ispeci kukuruz kod kuće!

Zanima te kako ispeći kukuruz kod kuće, jednostavno, brzo i bez nepotrebnog nereda? U nastavku pročitaj najjednostavnije metode pripreme i izaberi onu koja ti najviše odgovara! 
 

Možda vas zanima... Evo na koje sve načine možeš ispeći kukuruz... Špajza

 

 | Author: Laura Roman Popečci od kukuruza foto: Laura Roman

Napravi slasne popečke od kukuruza i crvene paprike

Kukuruz iskoristi za pripremu slasnih popečaka, koji mogu poslužiti kao prilog ili snack! Priprema je zaista brza i jednostavna, a u popečke uz kukuruz, možeš dodati  i crvenu rog papriku i naribanu mrkvu koja će sve sastojke povezati u kompaktnu smjesu. Ukusni su i hrskavi, gotovi za tren, a poslužiti ih možeš uz žlicu kiselog vrhnja. 

 

Možda vas zanima... Slasni popečci od kukuruza i crvene paprike Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Kremasti kukuruz foto: Laura Roman

Od svježeg kukuruza pripremi ukusan i utješan obrok!

Ako voliš kukuruz, sigurni smo da ćeš uživati u ovoj kremastoj deliciji sa svježim kukuruzom. Kao što mu i ime kaže, kukuruz pripremljen na ovaj način je izrazito kremast i jako ukusan. Garantirano će popraviti raspoloženje! Imaj na umu da ćeš za pripremu ovog recepta trebati koristiti svježa zrna kukuruza.  

 

Možda vas zanima... Za ručak se počasti kremastim jelom od kukuruza Kolumne

 

Enchilade | Author: Shutterstock Enchilade s piletinom i kukuruzom foto: Shutterstock

Isprobaj slasne enchilade s piletinom i kukuruzom

Jedan od poznatih meksičkih specijaliteta su i popularne enchilade - zapečene punjene kukuruzne tortilje. Danas donosimo recept za slasne, hrskave i sočne enchilade s piletinom, povrćem i sirom. Koristiti možeš kukuruz iz konzerve ili svježe skuhani, rezultat u oba slučaja, neće izostati!

 

Enchilade Možda vas zanima... Slasne enchilade s piletinom, sirom i povrćem Recepti

 

slozenac s tunom | Author: Thinkstock Složenac s tunom i kukuruzom foto: Thinkstock

Slasni složenac od tjestenine, tune i kukuruza

Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s  tjesteninom i sirom, čine zasitan i pristupačan ručak za cijelu obitelj. Većinu će posla odraditi pećnica, a na tebi je da ocijediš konzerve, skuhaš tjesteninu i sve pomiješaš s brzinskim umakom od sira. 

 

Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti

 

 | Author: Slavonka Gusta juha od kukuruza foto: Slavonka

Gusta kremasta juha od kukuruza za lagani ručak! 

Ima li boljeg od toplog ljetnog dana i mirisa kuhanog kukuruza? Naravno da ne! Kukuruz ne moraš jesti samo kuhan i grilan! Ova zrnca sreće možeš iskoristiti za odlične juhe koje su toliko zasitne da se mogu poslužiti kao samostalan obrok. Recept je jednostavan, sastojci su pristupačni, a juha je gotova za čas!

 

Možda vas zanima... Krem juha od kukuruza idealan je ručak za radni tjedan Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.