gastro postao
Pollo ala Parmigiana jednostavno je i vrlo ukusno jelo te jedno od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1036
Potrebno vam je
- 0.75 šalica pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1.50 šalica krušnih mrvica
- 0.25 šalica parmezana
- sol
- papar
- 650 g piletine
- 8 žlica maslinovog ulja
- 1 limun
Priprema
- Pripremite brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutite u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješajte krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
- Piletinu začinite sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljajte u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja sa obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
- Zagrijajte 6 žlica ulja na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispecite jedan dio odrezaka, a zatim dodajte još 2 žlice ulja i ispecite ostatak do zlatno smeđe boje, otprilike 4 min sa svake strane.
- Gotove odreske odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirajte uz kriške limuna.
Dobar tek!