Recepti 10316 prikaza 25. srpnja 2017.

Panirana piletina s parmezanom

Panirana piletina s parmezanom
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pollo ala Parmigiana jednostavno je i vrlo ukusno jelo te jedno od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1036

Možda vas zanima... Panirani juneći but s pireom od krumpira i rikulom Recepti

 

Potrebno vam je

  • 0.75 šalica pšeničnog brašna
  • 2  jaja
  • 1.50 šalica krušnih mrvica
  • 0.25 šalica parmezana
  • sol
  • papar
  • 650 g piletine
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 1 limun
Panirani kotleti sa sirom Možda vas zanima... Panirani kotleti sa sirom Recepti

 

Priprema

  1. Pripremite brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutite u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješajte krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
  2. Piletinu začinite sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljajte u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja sa obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
  3. Zagrijajte 6 žlica ulja na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispecite jedan dio odrezaka, a zatim dodajte još 2 žlice ulja i ispecite ostatak do zlatno smeđe boje, otprilike 4 min sa svake strane.
  4. Gotove odreske odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirajte uz kriške limuna.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.