gastro postao
Ovaj recept promijenit će mišljenje onima koji baš i ne preferiraju rotkvice.
Rotkvice su odlična namirnica koja ti može pomoći u održavanju dobre pH razine, a pune su i C vitamina. Pomažu i tvojem probavnom sustavu u uklanjanju toksina iz tijela, a sada kad imaš i odličan recept za njihovu pripremu - vrijeme je da im daš novu šansu!
Ako ti se ne sviđa njihov okus kada su sirove, ovaj premaz maslaca ili kokosova ulja zajedno s medom dat će im slatkastu notu koja će odlično upotpuniti tvoje glavno jelo.
Guliver/Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakiranje/vez rotkvica
- 2 žlice meda
- 2 žlice rastopljene kokosove masti ili maslaca
- 1/2 žlice balzamičnog octa
Priprema:
- Prethodno zagrij pećnicu na 220 stupnjeva zajedno s limom za pečenje unutar nje.
- Pomiješaj rastopljeno ulje / maslac, med i ocat zajedno.
- Rotkvice operi, odreži im gornji kraj te ih zatim prepolovi
- Stavi ih u zdjelu i prelij ih smjesom ulja, meda i octa.
- Lim za pečenje izvadi iz pećnice, obloži ga masnim papirom i zatim istresi rotkvice i vrati ga pećnicu na 20 minuta.
- Povremeno promiješaj i posluži tople. Po želji ukrasi peršunom. Dobar tek!