Superbrza pita od tikvica s tek nekoliko jednostavnih sastojaka idealna je za svaki dan, za brzinski ručak usred tjedna ili kao snack za piknik.
Pripremite sve sastojke, ubacite ih u zdjelu i umutite. Prebacite u kalup za pečenje i brzinska pita već je gotova. Poslužiti je možete uz umak od grčkog jogurta i češnjaka, a i sitno sjeckani mladi luk bit će dobra ideja.
U smjesu za pitu možete dodati i druge dodatke po želji poput kurkume koja će donijeti intenzivniju boju, feta sira za dozu slanoće, pa čak i kolutiće kobasice za još slasnije zalogaje.
Potrebno vam je:
- 2 tikvice
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 mlada luka
- Parmezan
- Svježi peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tikvice naribajte, posolite i pustite da odstoje 20 minuta. Nakon toga ih istisnite kako biste iz njih ispustili vodu.
- U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, jaja, sol, papar, sitno sjeckani peršin i dio parmezana.
- Nakon što ste sjedinili mokre sastojke, dodajte brašno i prašak za pecivo pa još jednom dobro promiješajte.
- Dodajte sitno sjeckani luk i ocijeđene tikvice. Promiješajte.
- Kalup za pečenje premažite maslacem pa u njega prebacite dobivenu smjesu.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!