Pohane banane jedan su od onih deserata koji se pripremaju brzinski, a nestaju još brže...
Za ovu brzinsku slasticu, pohane banane, trebat će ti svega nekoliko sastojaka. Njih samo 5!
Najprije promiješaj suhe sastojke, dodaj im vodu i miješaj dok ne dobiješ gustu smjesu, gušću od one za palačinke. Dok se ulje zagrijava, banane umoči u smjesu, te ih prži u vrelom ulju dok ne poprime zlatnu boju.
Banane, spremne za pohanje
foto: Andrej Lisakov/Unsplash
Smjesi možeš dodati i koju kap ekstrakta od vanilije, malo cimeta ili pak žlicu kokosovog brašna. Gotove pohane banane posluži uzkuglicu sladoleda, preljev od čokolade ili voće, dodatke poput umaka ili pekmeza ili pak ih jednostavno pospi šećerom u prahu i navali na ovaj brzinski desert s omiljenim voćem.
foto: Getty Images
Ne gasi ekran dok kuham
Pohane banane
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Banana
6
kom
Oštro brašno
2,50
šalica
Šećer
2
žlica
Prašak za pecivo
3
žličica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
2
žličica
Sol
0,25
žličica
Voda
2
šalica
Suncokretovo ulje
3
šalica
Postupak
Oguli banane i nareži ih na 4 dijela.
U velikoj zdjeli izmiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol.
Umiješaj vodu. Trebaš dobiti gusto, glatko tijesto. Ako je potrebno dodaj više od 2 šalice vode.
Zagrij ulje u neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva.
Komade banane umači u tijesto, jedan po jedan, pusti da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubaci u vrelo ulje.
Pazi da banane ne dotaknu dno tave, kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno.
Tavu nemoj pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju.
Prži dok se tijesto ne zazlati, izvadi iz ulja i stavi na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Prelij medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili posluži uz sladoled od vanilije.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.