Slatki pohani kruh s Nutellom prava je stvar kad želiš započeti dan s osmijehom i žlicom čokolade, i zato isprobaj naš recept!
Neke se stvari podrazumijevaju: da Nutella ide uz žlicu, da su vikendi za malo više sna i da pohani kruh uvijek miriše kao nešto što bi nam netko drugi trebao pripremiti.
E pa danas ćemo prekršiti barem jedno od toga jer ovaj Nutella French toast, odnosno slatki pohani kruh s Nutellom je toliko jednostavan da ga možeš složiti i s pola oka otvorenog, a toliko dobar da će ti se činiti kao da ti ga je poslužio netko tko te stvarno voli. Što i nije daleko od istine jer tko će kome ako neće svoj sebi!
2u1: i sendvič i desert
Ovo nije samo pohani kruh. Ovo je pohani kruh s dvostrukim užitkom: s vanjske strane savršeno zlatan i lagano hrskav, a iznutra skriva toplu, tekuću Nutellu koja curi čim zarežeš. Ako ti je ikad palo na pamet da bi sendvič i desert mogli biti jedno te isto, sad znaš da mogu. I to jako dobro.
Slatki pohani kruh s Nutellom savršen je za razmaženi vikend doručak, dječji rođendan, iznenađenje u krevetu ili – ponedjeljak. Jer život je prekratak da bi čekao posebne prilike za ovakve stvari. Recept za slatki pohani kruh s Nutellom je u nastavku...
Slatki pohani kruh s Nutellom
foto: Our Sweet Adventures/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pohani kruh s Nutellom
4 MIN
pripreme
4 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
2
kom
Mlijeko
0,50
šalica
Šećer
2
žlica
Ekstrakt vanilije
0,50
žličica
Nutella
0,33
šalica
Bijeli kruh
4
kriška
Šećer u prahu
Voće po izboru
Postupak
U plitkoj posudi pomiješaj jaja, mlijeko, šećer i vaniliju. Umuti sve vilicom ili pjenjačom dok ne postane glatka smjesa.
Na svaku krišku kruha namaži obilniji sloj Nutelle. Spoji po dvije kriške kako bi dobio dva sendviča.
Na srednje jakoj vatri zagrij veću tavu i dodaj malo maslaca ili ulja.
Svaki sendvič pažljivo umoči u smjesu s jajima, pazeći da se dobro natopi s obje strane.
Peci svaki sendvič oko 2 minute sa svake strane, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav izvana. Nutella će se u sredini lagano otopiti i početi curiti.
Odmah po vađenju iz tave, prereži svaki sendvič na pola. Pospi šećerom u prahu i dodaj voće koje želiš. Najbolje se jede toplo dok je Nutella još tekuća.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
582 kcal
29 %
MASTI
23,30 g
32 %
KOLESTEROL
0,16 g
0 %
UH
74,80 g
27 %
PROTEINI
17,10 g
34 %
Ako želiš dodatnu aromu, u smjesu s jajima možeš dodati prstohvat cimeta ili naribane korice naranče – dat će finu dubinu okusu i lijepo se slaže s Nutellom.
Isprobaj i ove, slane i slatke varijante pohanog kruha!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.