Recepti 03. listopada 2014.

Povrtni rižot

gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna dobrog rižota krije se i u odabiru pravog temeljca. Mora biti aromatičan jer iz njega riža upija okuse, a s povrtnim ne možete pogriješiti. Nemate li vremena za “pravi” temeljac, uvijek ga možete brzo pripremiti od kocki za juhu.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 510

Potrebno vam je

  • 700 ml povrtni temeljac
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 250 g rajčice, cherry
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 0.33 šalica limunov sok
  • 0.33 šalica list bosiljka
  • 0.33 šalica parmezan

Priprema

  1. Temeljac s dvije čaše hladne vode ulijte u lonac i pojačajte vatru do kraja. Smanjite kad prokuha pa ostavite da krčka. U međuvremenu ugrijte pola količine ulja u tavi te dodajte narezane tikvice i rajčice.
  2. Ostavite da se prže dvije-tri minute, dok ne dobiju boju. Prebacite u drugu posudu i onda ugrijte ostatak ulja. Dodajte luk i češnjak te pržite dvije minuta.
  3. Nakon toga uspite rižu i miješajte jednu minutu pa ulijte limunov sok. Smanjite vatru i ulijte malo temeljca. Promiješajte dok se sva tekućina ne upije. Ponovite postupak dok ne potrošite sav temeljac i dok riža ne upije svu tekućinu. Maknite s vatre, sve pomiješajte pa dodajte parmezan i bosiljak te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.