Recepti 09. siječnja 2018.

Pripremite se unaprijed za skijanje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz malo truda, vaš zimski odmor može biti i odlično obiteljsko gastro iskustvo.

Iako se skijanje uglavnom povezuje s velikom šalicom aromatičnog kuhanog vina koje odlično zagrijava promrzle prste, predlažemo da jutro ipak započnete dobrom domaćom čokoladom. Smjesu svakako pripremite prije putovanja kako bi uštedjeli na vremenu, stavite je u staklenku i bit će dovoljna za čak 20 šalica napitka.

 

Meksička vruća čokolada Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten Recepti

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dan prije zimskog odmora možete ispeći i popularni kruh od banana koji neće zauzeti puno prostora u vašem kuferu, a poslužit će i kao doručak i kao desert. Dvostruku namjenu ima i ukusna domaća granola od zobenih pahuljica i orašastih plodova, energetska bomba idealna za jutro ili kratku pauzu od snježnih avantura.

 

Bezglutenski kruh od banana Možda vas zanima... Mirisni doručak: kruh od banana Kolumne Možda vas zanima... Hit doručak: Domaća granola s lješnjacima i bademima Kolumne

 

Nemojte zaboraviti na orahnjače i makovnjače, na koje ćete s guštom navaliti nakon cijelog dana na snijegu. One će, ako ih zamotate u foliju i ne pojedete već prvi dan, biti jednako ukusne čak četiri, pet dana.

 

Možda vas zanima... Imamo ga: Recept za najbolju makovnjaču Recepti Možda vas zanima... Masnica s orasima - dizani kolač s tisuću imena Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Ručak možda ne možete ponijeti sa sobom, ali zato vam predlažemo nekoliko ukusnih jela za cijelu obitelj koja su gotova za tren. 

 

Zlatna piletina s povrćem i umakom Možda vas zanima... Zlatna piletina s povrćem i umakom Recepti Tjestenina s brokulom Možda vas zanima... Zapečena tjestenina s gljivama i brokulom Recepti Juha od kiselog kupusa i graha Možda vas zanima... Divna juha od kiselog kupusa i graha Recepti

 

Želimo vam ugodan odmor! Svakako nam javite što se kuhali.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.