Ova niskokalorična namirnica može se poslužiti i uz ribu i uz meso, pripremljena na mnoštvo različitih načina. Pripremili smo vam nekoliko recepata s palentom, počevši od najjednostavnijeg – s mlijekom. Prije nego se odvažite isprobati neke kompleksnije recepte, podsjetite se kako su bake i mame spremale ovo ukusno jelo.
Isprobajte i zaigrane „sendviče“ od zapečene palente koji će se najviše svidjeti djeci. Oduševit ćete ovim zdravim i simpatičnim zalogajčićima.
Još jedan dokaz da palenta može biti i interesantno jelo je recept za grickalice s parmezanom. Nemojte preskočiti ni recept za sočne muffine s mozzarellom.
Palenti možete dodati i pečenu bundevu i uživati u aromatiziranom i kremastom okusu. Iznenadit će vas sigurno i ovaj složenac koji u hladnjaku može stajati i do tjedan dana. Luk, slanina, sir, špinat i palenta su odlična kombinacija, koju nikako ne smijete propustiti.
Uživajte u ukusnoj palenti!