Ova pržena pileća krilca iz friteze na vrući zrak baš svaki put oduševe, zato i donosimo ovaj odličan recept
U početku je većina ljudi fritezu na vrući zrak koristila kako bi zagrijali ostatke hrane od jučer, i eventualno kako bi u njoj s minimalnom dozom ulja 'ispržili' krumpiriće. No kako smo se s njom bolje upoznavali, friteza na vrući zrak postala nam je dobar saveznik u kuhinji tako da sada u njoj pripremamo razna jela, pečemo kestene, ali i kolače.
A zamisli tek zadovoljstvo kad shvatiš da u fritezi na vrući zrak možeš pripremati razna jela od piletine?! Naš favorit definitivno su ova pileća krilca iz friteze na vrući zrak. Razlog? Jednostavna su i jako, jako fina, a, najvažnije od svega, nema puno čišćenja nakon kuhanja.
Donosimo odličan recept za buffalo pileća krilca iz friteze na vrući zrak.
Pileća krilca iz friteze na vrući zrak
foto: Patrycja Jadach/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Buffalo pileća krilca iz friteze na vrući zrak
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pileća krilca
15
kom
Rižin ocat
0,50
šalica
Ljuti umak
2
žličica
Senf
3
žličica
Češnjak u prahu
1
žličica
Sol
1
žličica
Maslac
1
žlica
Maslinovo ulje
1
žlica
Luk u prahu
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
1
žličica
Dimljena paprika
1,50
žličica
Postupak
Pileća krilca osuši paprinatim ubrusom i stavi ih u veliku zdjelu te prelij maslinovim uljem.
Pomiješaj sve suhe začine i pospi ih po krilcima, dodaj luk u prahu, crni papar i dimljenu papriku. Dobro promiješaj.
Začinjena pileća krilca stavi u jednom sloju u košaru pećnice na vrući zrak i peci na 200 stupnjeva 10 minuta. Nakon 10 minuta okreni pileća krilca na drugu stranu i peci ih još 10 minuta.
Dok se krilca peku, rastopi maslac u posudi za umake i pripremi umak. Dodaj rižin ocat, ljudi umak, senf, češnjak u prahu i sol te lagano zagrijavaj na slaboj vatri.
Kad su krilca gotova te termometar zaboden u nadeblji dio mesa pokazuje temperaturu od 75 stupnjeva, pileća krilca prebaci u zdjelu i prelij ih umakom.
Tresi zdjelu dok se pileća krilca dobro ne oblože umakom te ih posluži vruća uz omiljeni prilog od krumpira i coleslaw salatu.
Isprobaj i ove recepte iz friteze na vrući zrak...