Recepti Piletina 26. studenoga 2024.

Recept za pileća krilca koji ovih dana svi žele probati

Piletina
5 MIN
20 MIN
3
JEDNOSTAVNO
pržena pileća krilca
Pileća krilca iz friteze na vrući zrak u ljutom umaku
foto: Patrycja Jadach/Unsplash
Ova pržena pileća krilca iz friteze na vrući zrak baš svaki put oduševe, zato i donosimo ovaj odličan recept

U početku je većina ljudi fritezu na vrući zrak koristila kako bi zagrijali ostatke hrane od jučer, i eventualno kako bi u njoj s minimalnom dozom ulja 'ispržili' krumpiriće. No kako smo se s njom bolje upoznavali, friteza na vrući zrak postala nam je dobar saveznik u kuhinji tako da sada u njoj pripremamo razna jela, pečemo kestene, ali i kolače.

Možda vas zanima... Kako postići hrskavost bez prženja u dubokom ulju Recenzije

A zamisli tek zadovoljstvo kad shvatiš da u fritezi na vrući zrak možeš pripremati razna jela od piletine?! Naš favorit definitivno su ova pileća krilca iz friteze na vrući zrak. Razlog? Jednostavna su i jako, jako fina, a, najvažnije od svega, nema puno čišćenja nakon kuhanja.

Donosimo odličan recept za buffalo pileća krilca iz friteze na vrući zrak.

pržena pileća krilca | Author: Patrycja Jadach/Unsplash Pileća krilca iz friteze na vrući zrak foto: Patrycja Jadach/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Buffalo pileća krilca iz friteze na vrući zrak
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pileća krilca 15 kom
  • Rižin ocat 0,50 šalica
  • Ljuti umak 2 žličica
  • Senf 3 žličica
  • Češnjak u prahu 1 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Maslac 1 žlica
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Luk u prahu 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • Dimljena paprika 1,50 žličica
Postupak
  1. Pileća krilca osuši paprinatim ubrusom i stavi ih u veliku zdjelu te prelij maslinovim uljem.


  2. Pomiješaj sve suhe začine i pospi ih po krilcima, dodaj luk u prahu, crni papar i dimljenu papriku. Dobro promiješaj.


  3. Začinjena pileća krilca stavi u jednom sloju u košaru pećnice na vrući zrak i peci na 200 stupnjeva 10 minuta. Nakon 10 minuta okreni pileća krilca na drugu stranu i peci ih još 10 minuta.


  4. Dok se krilca peku, rastopi maslac u posudi za umake i pripremi umak. Dodaj rižin ocat, ljudi umak, senf, češnjak u prahu i sol te lagano zagrijavaj na slaboj vatri.


  5. Kad su krilca gotova te termometar zaboden u nadeblji dio mesa pokazuje temperaturu od 75 stupnjeva, pileća krilca prebaci u zdjelu i prelij ih umakom.

    Tresi zdjelu dok se pileća krilca dobro ne oblože umakom te ih posluži vruća uz omiljeni prilog od krumpira i coleslaw salatu.


Isprobaj i ove recepte iz friteze na vrući zrak...

steak, odrezak Možda vas zanima... Ukusni odresci iz friteze na vrući zrak? Da, moguće je! Recepti pečeni kesteni Možda vas zanima... Ispekla sam kestene u air fryeru. Evo kako je ispalo... Recepti baskijski cheesecake Možda vas zanima... RECEPT DANA Baskijska torta od sira iz pećnice na vrući zrak Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.